:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 2. 09:46

Nem csak a mozikat, a streaminget is megtolta Barbie

A 2023-as év mind a mozikban, mind a streamingpiacon jelentőségteljes évnek számított, hogy miért, az kiderül a HWSW podcast-sorozatának legfrissebb adásából.

A streamingszolgáltatások megjelenése megzavarta a hagyományos terjesztési modellt, és a mozit megkerülve közvetlenül az előfizetőkhöz juttatja el a tartalmat. Időközben a Netflixnek is egyre nehezebb lett növelnie bevételeit, megjelent a reklámokkal támogatott csomag, életbe léptek a jelszómegosztásra vonatkozó korlátozások. Meddig mehet ez, telítődik-e a piac, és milyen hatással van ez a hagyományos mozikra és a mozifilmek-sorozatok gyártására?

Többek között ezekről, és persze a Barbie-jelenségről beszélgetünk ebben az adásban Pinczés-Pressing Ádámmal, a Warner Bros. Discovery PR-menedzserével és Gyenis Ajándokkal, a Cinego ügyvezetőjével.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval.

Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról