Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 8. 13:40

Segít kikapcsolni a Vivaldi böngésző legújabb frissítése

A 3.3-as verzióval érkező Break Mode-dal azonnal szüneteltethető az aktuális munkamenet - de a frissítés több más újítást is hoz.

Segít a felhasználóknak szünetet tartani böngészés, illetve munka közben a Vivaldi 3.3-as verziója: a Chromium-alapú asztali böngésző frissítésével érkező "Break Mode" a koronavírus-járvány miatt számos helyen jelenleg is tartó távmunka során különösen jól jöhet, mikor könnyen összemosódnak a munka- és szabadidő határai. A frissítés több más újítást is hoz, egyebek mellett új alapértelmezett külsőt kapnak a böngésző privát ablakai és a hirdetések és trackerek blokkolása is hatékonyabbá válik.

vivaldi3302

Az említett Break Mode az URL sáv mellett bal oldalon elhelyezett gombra kattintva aktiválható, ilyenkor a böngésző minden HTML5 hang- és videólejátszást lenémít és leállít, valamint elrejti az összes tabot és egyéb tartalmat a kijelzőről. A Break Mode a "Ctrl" és a "." billentyűk együttes lenyomásával is aktiválható és kikapcsolható. A megoldás nem csak pihenésnél vethető be, azzal gyorsan elrejthető a kijelző tartalma, ha valaki besétálna a szobába, miközben a felhasználó épp érzékeny adatokkal dolgozik.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

Az 3.3-as verzióval a Vivaldi a privát böngészőablakok megkülönböztetését is egyszerűbbé teszi a mezei munkamenetektől, azok ugyanis alapértelmezetten új, sötétlila megjelenítési témát kapnak - hasonlóan több nagy rivális böngésző gyakorlatához. Természetesen a felhasználóknak továbbra is lehetőségük lesz maguknak is beállítani a kívánt témákat a böngészőben.

vivaldi3301

Szintén említést érdemel, hogy az URL-sávban a böngésző mostantól vastagabban szedve kiemeli a fő domént az adott URL-en belül, hogy a felhasználó számára egyértelműbb legyen, ha potenciálisan rosszindulatú oldalra téved. Ezzel könnyebben kiszúrható lehet, ha egy adott weblap más, jól ismert portálnak adja ki magát, akár csak egy-egy karakternyi eltéréssel címében. Az URL sávban továbbá az egyes címek kattinthatóvá is válnak, így igény szerint az egyes webhelyeken belüli navigációt is megkönnyítve.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról