Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 21. 12:06

4 milliárd dollárért vesz jutalomplatformot a PayPal

A cég birtokában már a vásárlás kezdetétől elérést kap a PayPal a vásárlókhoz.

Bevásárol a PayPal, a vállalat nem kevesebb mint 4 milliárd dollárt csenget ki a Honey Science-ért. Utóbbi cég egy vásárlási jutalompontokat kínáló platform, amelynek bekebelezése a PayPal szerint a vállalat történetének "legnagyobb átalakulással járó" felvásárlása lesz.

A Los Angeles-i Honey Science 2012-ben alakult, a platformon keresztül a felhasználók egyszerűbben találhatják meg az akciós termékeket az online vásárlás során. Mára a cégnek mobilos vásárlási asszisztense is van, továbbá árazáskövető funkcióval és jutalomprogrammal is bővült. Az azonnali kuponokat és ajánlatokat a vállalat egy Chrome kiegészítőn keresztül biztosítja. A PayPal közleménye szerint a platform mintegy 17 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, és tavaly több mint egymilliárd dollár megtakarítást hozott össze a vásárlóknak. A Honey mintegy 30 ezer online kereskedővel dolgozik együtt, sokféle szegmensben, a divatáruktól a műszaki cikkeken át a pizzériákig.

honeyill

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A felvásárlással a PayPal a vásárlói aktivitás növelését ígéri a kereskedők számára, illetve reményei szerint mind a PayPal, mind a vállalat birtokában lévő Venmo felhasználószámának növekedését gyorsítja majd, illetve a cégek 275 milliós aktív bázisát is tempósabb vásárlásra sarkallja, egy sor exkluzív ajánlattal a PayPal 24 millió kereskedőt tömörítő hálózatán keresztül. A Honey Science birtokában a cég nem csak a vásárlás végén, de már a folyamat kezdetén is eléri majd a vásárlókat, és személyre szabott ajánlatokat kínálhat nekik. A TechCrunch szerint továbbá a későbbiekben a cég hitelezési szolgáltatása, a PayPal Credit is integrálódhat a megszerzett platformba, amellyel a felhasználók a nagyobb összegű vásárlásokat finanszírozhatják.

Az akvizíció a PayPal várakozásai szerint 2020 első negyedében zárul le. A felvásárlás véglegesítését követően a Honey Science megtartja székelyét Los Angelesben, a csapatot pedig továbbra is a két társalapító, George Ruan és Ryan Hudson vezeti majd. A PayPalnek a vásárlók kiterjedtebb elérése most különösen fontos, hiszen egyre több nagy riválissal kell megküzdenie - az Apple, a Google és már a Facebook is kínál saját fizetési platformot.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.