Szerző: Hlács Ferenc

2019. július 10. 09:30

Itt a Microsoft Desktop Analyitcs előzetes verziója

A Windows 10-es kompatibilitási problémák elcsípését célzó szolgáltatást már kipróbálhatják a vállalati ügyfelek.

Publikus előzetes verziót kapott a Microsoft Desktop Analytics szolgáltatása, amellyel a vállalati felhasználók ellenőrizhetik, hogy házon belül használt alkalmazásaik megfelelően működnek-e a Windows 10 rendszerrel.

Az új megoldást a vállalat tavaly ősszel jelentette be, az a ConfigMgr-rel integrálódik, és rálátást ad az asztali gépeken futó alkalmazásokra, azok kompatibilitási adataival együtt. Az izgalmas újdonság, hogy az eszköztárral pilot-programok hozhatóak létre, amelyekben csak a felhasználók kis része kap meg egy-egy újdonságot (legyen az az operációs rendszer, vagy egy üzleti alkalmazás frissítése), a bejövő telemetriai adatokból pedig gyorsan felmérhető a teszt sikere. Amennyiben a szolgáltatás kompatibilitási problémát talál a Windows 10-zel, rögtön fel is ajánl lehetőségeket annak megoldására.

mshqq2

A Microsoft a Windows 10 mellett eredetileg az Office 365 ProPlust is behúzta volna Desktop Analytics ernyője alá, ezt ugyanakkor a cég időközben kihúzta a tervek közül, mondván, a felhasználók visszajelzései alapján úgy látja, azok az "Office-kész" működéshez kapcsolódó funkciókat az SCCM-ben (System Center Configuration Manager), illetve az Intune-ban várják. A Desktop Analytics ennek megfelelően jelenleg egyedül a Windows 10-re fókuszál.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szolgáltatás használatához Windows 10 Enterprise E3 vagy E5, Microsoft 365 F1, E3 vagy E5, Windows 10 Education A3 vagy A5, Microsoft 365 A3 vagy A5, netán Windows VDA E3 vagy E5 előfizetésre van szükség. Fontos észben tartani, hogy a megoldás az adott Windows 10 verziók és a különböző üzleti appok kompatibilitását hivatott vizsgálni, a 32 bitesről 64 bitesre történő architektúraváltás eredményének ellenőrzésénél már nem javasolt az alkalmazása.

Az Preview verzióban frissen rajtoló szolgáltatást továbbá ne keverjük össze a Desktop App Assure-ral sem: a januárban élesedett szolgáltatás a korábbi Windows verziókról Windows 10-re migráló vállalatok kompatibilitási problémáit hivatott kigyomlálni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról