Szerző: Hlács Ferenc

2019. január 17. 09:30

Élesítette Desktop App Assure szolgáltatását a Microsoft

A megoldással a cég a Windows 10-re migráló vállalatok kompatibilitási gondjait orvosolná.

Kevesebb mint egy év van csak hátra a Windows 7 támogatásának végéig, a Microsoft pedig igyekszik minél lendületesebben terelni a felhasználókat, főleg a vállalati szegmensben, a Windows 10 felé. A folyamat már halad, ugyanakkor a következő egy évben még bőven lesz vele feladat: a redmondi óriás szerint jelenleg a kereskedelmi Windows kiadások havi aktív felhasználóinak valamivel több mint fele migrált eddig Windows 10-re.

Persze sokan még ilyenkor is vonakodnak az átállás kapcsán, elsősorban a különböző vállalati alkalmazások lehetséges kompatibilitási problémái miatt az új rendszerrel. A cég a hasonló aggodalmakat a napokban elrajtolt Desktop App Assure szolgáltatással igyekszik eloszlatni. A tavaly ősszel, a vállalat Ignite konferenciáján bejelentett megoldáson keresztül a Microsoft garantálja, hogy ha egy alkalmazás nem működik megfelelően Windows 10 alatt, segítséget nyújt a probléma kezelésében a Windows 10 vagy az Office 365 ProPlus kapcsán, egészen addig, amíg az meg nem oldódik. A szolgáltatás a Microsoft FastTrack rendszerét használja, ebben kell támogatási ticketet létrehozni, majd erre reagál a Microsoft belsős szakembere. A Desktop App Asure a Windows 10 Education és Enterprise kiadások mellé ingyenesen érhető el.

mshqq2

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A vállalat magabiztos, kapcsolódó posztja szerint nem lesz átfogó igény a szolgáltatás használatára. Az előnézeti verzióban tavaly október óta elérhető megoldást az érdeklődő ügyfelek összesen mintegy 41 ezer alkalmazásuk közül 7 ezer esetében vették igénybe potenciális kompatibilitási problémák miatt, miután azonban a Microsoft szakemberei megvizsgálták azokat, kiderült, hogy csak 49 esetében volt szükség tényleges segítségre. A vállalat szerint ráadásul sok appnál már az ügyféllel való első kapcsolatfelvétel során sikerült megoldani a felmerült problémákat. A sikereken felbuzdulva a cég már az eredetileg ígért februári rajt előtt, január 14-ével elérhetővé tette a Desktop App Assure szolgáltatást.

A Microsoft szerint egyébként a Windows 7-es alkalmazások mintegy 99 százaléka módosítás nélkül is teljes mértékben kompatibilis az új kiadással, ahogy fogalmaz, a Windows 10 a vállalat eddigi "legkompatibilisebb" rendszere. Hogy a cégek a Windows 7 jövő január 14-i támogatásvesztésének közeledtével egyre inkább igyekeznek új rendszerre váltani, a PC-piaci trendek is jól mutatják, az elmúlt negyedévekben rendre az új verzióra, alatta pedig egyúttal új hardverre is frissítő vállalati felhasználók adtak lendületet az egyébként továbbra is zsugorodó szegmensnek.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.