:

Szerző: HIRDETÉS

2017. április 4. 09:25

Már zakatol a Telekom Legyél Te is Informatikus programja

Ingyenes előadásokkal és versennyel csinál kedvet az IT pályához a diákoknak a Telekom és a T-Systems.

Idén is tovább pörög a Telekom és a T-Systems Legyél Te is Informatikus! programja, amelyre az érdeklődő iskolák már beadhatják jelentkezésüket. A 2015-ben indult kezdeményezés egy interaktív, 45 perces pályaorientációs előadás keretében mutatja be az informatika világát, az abban rejlő lehetőségeket közép- és általános iskolás diákoknak. A Telekom szakemberi önkéntes alapon, ingyenesen látogatnak el az intézményekbe, ahol eddig mintegy 14000 diáknak mutatták e a szakma kihívásait és karrierútjait.

A tanórányi előadás egy a HTTP Alapítvány közreműködésével létrehozott tananyagra épül, de a személyes példamutatás és inspiráció is komoly szerepet kap benne. A projekt célja egy olyan szemléletmódosító hatású program létrehozása, amely a következő években számottevően megdobja majd az informatikai, mérnöki egyetemi képzésekre jelentkezők számát, illetve segít, hogy a végzettek közül minél többen a hazai piacon helyezkedjenek el. A program nem csak a szorosan informatikai területeket megcélzóknak lehet hasznos, ugyanis egyre több munkakörben válik elvárássá valamilyen szintű programozási készség. Az informatikai pálya ráadásul nem csak hazánkban, de egész Európában hiányszakma, a betöltetlen programozói állások száma drasztikusan növekszik - pedig kifejezetten jól fizető szakmákról van szó.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kezdeményezéshez ráadásul verseny is párosul, a Legyél Te is Informatikus! - A kihívás 3-5 fős, 9-12. évfolyamos középiskolai csapatok jelentkezését várja, egy tanár csapattaggal kiegészülve. Egy iskolából egy csapatnak van lehetősége nevezni, a regisztráció március 28. és április 21. között zajlik. A csapatok előszűrését a szervezők egy április 24-én kiadott próbafeladattal végzik el, az éles verseny pedig május 2-án rajtol. Itt a csapatoknak egy online felületen négy azonos programozói feladatot kell határidőre megoldaniuk, az ötödik feladat pedig egy saját fejlesztés elkészítése lesz. A megoldások leadásának határideje május 19. Ezután a csapatok egy május 26-án megtartott sorsolás alapján egymást is kihívják majd, a verseny pedig június 6-án zárul, az eredményhirdetés pedig június 9-én várható.

A Telekom és a T-Systems a résztvevő tanároktól várja csapatok regisztrációját az alábbi weboldalon. Az iskolák az ingyenes pályaorientációs előadást itt igényelhetik.

[A Magyar Telekom megbízásából készített anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.