Szerző: Asztalos Olivér

2016. február 8. 09:30

További Apple alkalmazások jöhetnek Androidra?

Szeretné szélesebb körben is elérhetővé tenni különböző szolgáltatásait az Apple, a Music után az iCloud és az Apple Pay is befuthat Androidra. A vállalatnak nem sok vesztenivalója van, amennyiben pedig beválik a terv, úgy az akár az iPhone eladásoknak is jót tehet.

Az Apple további alkalmazásokat és szolgáltatásokat tehet elérhetővé a nagy rivális Android operációs rendszeren, állítja a Business Insider. A forrás Tim Cook megjegyzésére hivatkozva arról beszél, hogy az Apple Musicot belátható időn belül az iCloud felhős tárhelyszolgáltatás, illetve az Apple mobilfizetési rendszere, az Apple Pay is követheti.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A piac jelenleg (az iTunes és App Store mellett) leginkább a különféle eszközeivel azonosítja az Apple-t, a vállalat pedig ezen (is) változtatni akar. Tim Cook szeretné, hogy a jövőben szolgáltatóként is komolyan számításba vegye őket a nagyközönség, ezzel kapcsolatos elképzeléseinek egy zárt ajtók mögött tartott megbeszélésen adott hangot. Ehhez az Apple Music androidos alkalmazásának kiadása volt az első lépés, amivel a vállalat megpróbálja felmérni, hogy az androidos réteg mennyire vevő az egyes szolgáltatásaira.

Trójai faló?

Jelenleg közel 2 milliárdra rúg az aktív, Android operációs rendszert alkalmazó készülékek száma, ami az iOS-es eszközök összességének nagyjából duplája. Egy ekkora felhasználói tábor már csupán néhány százaléka is több tízmillió potenciális (fizető) ügyfelet jelent. Ezen felül pedig az Apple szolgáltatásaival megpróbálhatja lassan átcsábítani saját mobileszközeire (iPhone, iPad) az ellentábort erősítő felhasználókat, amivel két legyet üthetne egy csapásra.

A Google alkalmazásai és szolgáltatásai már régóta elérhetők iOS-re, igaz ennek gyökerei máshová vezetnek vissza. Az iPhone 4S-ig bezárólag az összes Apple okostelefon alapértelmezetten tartalmazta a Google Maps és YouTube alkalmazásokat, az Android térnyeréséig pedig kifejezetten pozitív volt a két vállalat viszonya. Az akkori Google elnök-vezérigazgató, Eric Schmidt 2009 augusztusáig még az Apple igazgatótanácsában is helyet foglalt. Bár az iPhone 5 és az iOS 6 megjelenése óta a Google alkalmazásai többé már nincsenek az előre telepített appok között, a keresőóriás továbbra is komolyan fejleszt iOS-re, amivel további egymilliárd felhasználót tud megcélozni szolgáltatásaival.

Fejlesztések a fiók mélyéről

A szolgáltatások szélesebb körű értékesítésének mostani ötlete valószínűleg nem véletlen, hisz az iPhone eladások idén várhatóan már nem emelkednek tovább. Az ily módon kieső bevételt valahogyan kompenzálni, a csökkenő tendenciát pedig amennyire csak lehet, mérsékelni kell. Többek között ezért is érkezhet az iPhone 5SE, illetve minden bizonnyal erre vezethető vissza az is, hogy a vállalat már olyan triviális fejlesztéseket is előhúzott a fiók mélyéről, mint az iPad Pro négy hangszórója vagy a várhatóan az iPad Air 3-mal debütáló LED-es villanó, ami az eddigi összes Apple tabletről hiányzott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról