Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Új számlázó szolgáltatást indít a Számlázz.hu

Hlács Ferenc, 2015. június 09. 13:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mobil felületen is támad a Számlázz.hu fejlesztőinek új felhős számlázószolgáltatása, a MostSzámlázz. Az egyszerű, gyorsan használatba vehető online alkalmazás elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyek a készítők reményei szerint a később, komplexebb igényeikkel nagyobb tudású termékükhöz fordulnak.

Új, online számlázó szolgáltatással veszik célba a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, illetve az adószámmal rendelkező magánszemélyeket a hazánkban népszerű Számlázz.hu fejlesztői. Az egyelőre béta verzióban elérhető MostSzámlázz ingyenesen használható, a felhős számlázószolgáltatás webes felületét továbbá mobil eszközökre is optimalizálták, így a készítők szerint a PC-s böngészők mellett okostelefonon is kényelmesen kezelhető.

Miután a cég termékét elsősorban a kkv szektornak és magánszemélyeknek szánja, igyekezett a lehető legegyszerűbbé tenni a használatot. Ennek megfelelően az első használatbavételkor nincs szükség külön regisztrációra, a MostSzámlázz oldalára navigálva rögtön elkészíthető az első számla, a regisztráció pedig ezzel párhuzamosan történik, hiszen a felhasználó minden szükséges adatot bevisz a számlázás során - ezután csak egy jelszót kell megadni a profil létrehozásához. A szolgáltatás ezen kívül a Számlázz.hu oldalon használt belépési adatokkal is igénybe vehető.

A weboldala szerint a NAV által is elfogadott, most indított alkalmazás előnye a letölthető számlázószoftverekkel, illetve a még manapság is széles körben használt, papír számlatömbökkel szemben, hogy folyamatosan frissül, így mindig az aktuális számviteli szabályoknak megfelelően működik, ráadásul papír és elektronikus számla is kiállítható vele.

Az először a SzEK.org konferenciáján bemutatott MostSzámlázz béta verziója ingyenesen használatba vehető, ez a konstrukció stabil kiadás megjelenésével is elérhető marad, amellyel párhuzamosan egy fizetős változat is hozzáférhető lesz. A díjért cserébe persze plusz funkciók is lesznek, például postázási szolgáltatás és e-számla kiállítás, illetve valószínűleg további, a Számlázz.hu-ról ismerős kényelmi megoldások is érkeznek majd a felületre.

Az új webalkalmazással a cég korántsem tesz le idén tíz éve működő termékéről (és annak mintegy 20 ezer felhasználójáról). Épp ellenkezőleg: arra épít, hogy a kkv-k a későbbi expanzió során felmerülő, komplexebb számlázási igényeikkel az új, egyszerű szolgáltatásról a "nagyoknak" szóló Számlázz.hu-ra nyergelnek át.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
6 klassz téma, 6 jó előadó a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján.