Szerző: Koi Tamás

2013. május 28. 13:29

A Deutsche Telekom kezébe kerülhet a GTS Central Europe

Erősítené jelenlétét régiónkban a Deutsche Telekom, Európa egyik legnagyobb távközlési multija, mely vezetékes és mobil szolgáltatásaival Magyarország mellett több környező országban is jelen van. Külföldi lapértesülések szerint felvásárlási célpont lehet a GTS Central Europe is.

HIRDETÉS

Erősítené pozícióját régiónkban a Deutsche Telekom, Európa egyik legnagyobb távközlési multija - írja több, egybecsengő forrásra hivatkozva a Wall Street Journal. A patinás lap szerint a társaság felvásárlásokban és a kisebbségi tulajdonrészek kivásárlásában egyaránt gondolkodik, az egyik lehetséges felvásárlási célpont lehet a több magánbefektető tulajdonában álló, öt kelet-európai országban jelen lévő GTS Central Europe.

A lap három különböző forrásból úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom 600 millió eurót fizetne a varsói székhelyű, elsősorban üzleti megoldásokban utazó telekommunikációs társaságért cserébe. A GTS Central Europe egyébként 2005 óta aktív szerepet játszott az európai távközlési piac konszolidációjában, a társaság összesen kilenc felvásárlást hajtott végre hat kelet-európai országban - többek közt 2010-ben a cég tulajdonába került a magyar Interware is.

A GTS Central Europe egyik szerverterme: német kézbe kerülhet

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az üzleti szegmensben kulcsszerepet betöltő szolgáltató az előző évben 387 millió eurós forgalmat generált, adózás előtti nyeresége pedig elérte a 103 millió eurót. A szolgáltató kiterjedt optikai hálózatot és adatközpontokat üzemeltet régiószerte, szolgáltatásainak köre az egyszerű telefonszolgáltatástól kezdődően kiterjed a komplex adatközpont-szolgáltatásokig bezárólag távközlési megoldások széles palettáját kínálja.

A GTS Central Europe felvásárlásán túl felmerült, hogy a Deutsche Telekom kivásárolná a Mid Europe Partners 39,2 százalékos tulajdonrészét a T-Mobile Csehországban. A szolgáltató jelenlegi, 60,8 százalékos tulajdonrészét tavaly év végén 1,75 milliárd euróra taksálták, a fennmaradó tulajdonrész értékével kapcsolatban egyelőre nem születtek becslések. A Mid Europe Partners a régióban egyébként több érdekeltséggel is rendelkezik, többek közt a befektető kezében van a budaörsi székhelyű Invitel is.

A Wall Street Journal értesüléseit egyelőre egyik érintett fél sem kommentálta.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 04:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.