:

Szerző: HIRDETÉS

2013. május 19. 23:38

Zsebre tehető 4G mobil irodák számára

A Telekom 4G/LTE mobilinternete ma már számos eszközön elérhető, a mobilok, tabletek és USB-s modemek mellett többek közt routereket is kínál a szolgáltató. Ezek közül próbáltuk ki egy hordozható változatot.

A 4G/LTE mobilinternet ma már számos készüléken keresztül elérhető, a legnagyobb (jelenleg 27 százalékos) lakossági LTE-lefedettséget biztosító Telekom választékában tucatnyinál is több okostelefon, tablet és modem található, mellyel a gyors hálózat képességei kiaknázhatók. A villámgyors mobilnet-elérés egyes eszközök segítségével más készülékek számára is továbbosztható, például a T-Mobile mobil hotspotja révén.

A Telekom kínálatában elérhető T-Mobile Hotspot 5776 a jelenleg kapható leggyorsabb mobil routerek közé tartozik. Az eszközhöz egyszerre öt kliens - számítógép, okostelefon vagy tablet - csatlakoztatható Wi-Fi hálózaton keresztül, biztonságos hozzáféréssel. A kompakt rendszer saját akkumulátorral is rendelkezik, tömege pedig még így is csupán 150 gramm, vagyis teljes mértékben mobilizálható vele akár egy kisebb irodai környezet is.

A HWSW tipikusan ilyen környezet, a T-Mobile mobil hotspotja egy munkanapon keresztül segítette a szerkesztőség munkáját. A szerkesztőség és az iroda napi feladatai szinte teljes egészében online munkavégzéshez kötődnek, a munka a webböngészés és webes anyagok szerkesztése mellett nagy méretű videók és képek le- és feltöltéséből áll. Ezekre a feladatokra a mobil 4G/LTE Hotspot, illetve a mögötte álló hálózat tökéletesen alkalmasnak bizonyult még akkor is, amikor egyszerre 4-5 számítógép csatlakozott a szappantartó méretű routerre.

A mobil router a beépített akkumulátor révén az irodán kívüli, külső munkavégzést is támogatja, 4G/LTE szolgáltatási területen használva az eszközt egy kis munkacsoport számára gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség az átlagos irodai Wi-Fi és a mobil LTE hotspot által biztosított internetkapcsolat közt. A T-Mobile Hotspot 5776-ba ráadásként egy microSD-kártya is elhelyezhető, ami legfeljebb 32 gigabájtnyi megosztott tárhelyet biztosít a munkacsoport számítógépeinek. Az eszköz saját kijelzőt is kapott, amin a fontosabb csatlakozási információk mellett megjelenik a hálózaton töltött idő és a leforgalmazott adatmennyiség is.

A mobil hotspot a mobilizált iroda kiszolgálása mellett mentőövként is használható arra az esetre, ha a vezetékes infrastruktúra valamilyen okból kifolyólag (például karbantartás, vagy eszközhiba esetén) nem alkalmas a kliensek megfelelő kiszolgálására.

További részletek a Magyar Telekom 4G-szolgáltatásáról: www.uzletitelekom.hu

[A Magyar Telekom megbízásából készített anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.