:

Szerző: HIRDETÉS

2013. május 3. 18:51

Hasznos kiegészítő lehet webdesignereknek a 4G

A nagyméretű fájlokkal dolgozó grafikusok, webdesignerek, illetve bármilyen, kreatív munkakörökben dolgozó kisvállalkozók számára korábban rendszerint problémát okozott az irodától távoli munkavégzés. A 4G/LTE-szolgáltatással az irodai infrastruktúra szinte teljesen nélkülözhetővé válik.

A webdesignereknek, grafikusoknak, illetve szinte bármilyen, kreatív szakmában dolgozó kisvállalkozók számára jelent egyre inkább problémát, hogy az irodán kívül is online végezhessék a munkájukat. Ezek a vállalkozók, illetve vállalkozások többnyire nagyobb méretű állományokkal, például nagy méretű fotókkal, különféle grafikus anyagokkal, netán videókkal dolgoznak, ez pedig különösen megnehezítheti az online munkát abban az esetben, ha a grafikusnak vagy a fotósnak a "terepen" kell végeznie a munkáját.

Az egyre gyorsuló mobilinternetes infrastruktúrák többek közt ezt az igényt is igyekeznek kielégíteni, a 4G/LTE hálózatok pedig - azokon a területeken, ahol a szolgáltatás elérhető - a megfelelő eszközök segítségével gyakorlatilag ugyanazt a sávszélességet, vagy még gyorsabb elérést biztosítanak, mint az irodai Wi-Fi. A mobilinternet új generációja ezáltal például akkor is hatékony segítség lehet a nyomdai anyagokon dolgozó grafikusoknak, ha azonnal kell az ügyfél kérésére változtatni egy-egy anyagon: például közvetlenül nyomdába kerülés előtt kell módosítani a szórólapot.

Hasonlóképpen jól jöhet a villámgyors internetkapcsolat azoknak a kreatív szakembereknek, akik a munkájukat mindig biztonságban szeretnék tudni: az irodai internethez hasonló gyorsaságú mobilinternet szolgáltatásnak köszönhetően szinte a megszokott munkafolyamat gyorsaságának megfelelő tempóban készül biztonsági mentés a távoli szerverre, nagyméretű állományok esetében is. A 4G/LTE - alapú mobilinternet a fentiek mellett akadozás mentes videohívást és élő HD-streamet is biztosíthat külső helyszínről, vagyis akár élő, webes műsorközvetítésre is alkalmas.

A mobilinternet következő sebességfokozatát jelentő 4G/LTE szolgáltatást elsőként a Telekom vezette be a magyar piacra, kezdetben kizárólag önálló internetes tarifacsomagban. A szolgáltató azóta több, kifejezetten okostelefonokhoz ajánlott mobiltarifájánál is engedélyezte az LTE-hálózat elérését, emellett növelte a hálózati lefedettséget is. A Telekom 4G/LTE szolgáltatása ma az ország lakosságának mintegy 27 százalékához jut el, de a szolgáltató tervei szerint idén év végére a lefedettség elérheti majd a 40 százalékot. A társaság ma már a 4G/LTE-hálózattal kompatibilis mobilnetes eszközök széles skáláját kínálja a szolgáltatáshoz, az USB-s modemektől kezdve a tableteken át az okostelefonokig.

További részletek a Magyar Telekom 4G-szolgáltatásáról: www.uzletitelekom.hu

[A Magyar Telekom megbízásából készített anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.