Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 13. 10:30

Távozik a Microsofttól a Windows atyja

Váratlanul bejelentette a távozását a Microsofttól az a Steven Sinofsky, aki a két utolsó Windows fejlesztését irányította, és akit sokan már mint Steve Ballmer elnök-vezérigazgató lehetséges utódát emlegettek. A változás egy nagyobb szervezeti átalakulás kezdetét is jelezheti, ahogy a cég termékei és szolgáltatásai szorosabban integrálódnak.

Sinofsky a 80-as évek közepén, közvetlenül az egyetem elvégzése után kezdett a Microsoftnál dolgozni, ahol röviddel belépése után Bill Gates technikai asszisztensévé nevezték ki, majd a 90-es években rábízták az Office fejlesztésének vezetését. Ennek a feladatnak az elvégzésével érdemelte ki a lehetőséget, hogy a Vista fejlesztése után "romokban heverő" Windows-divíziót talpra állítsa, amelyet sikeresen végre is hajtott: a Windows 7 időre elkészült, a piac és a szakma is lelkesen fogadta. A Windows 7 után a Windows 8-at is Sinofskyre bízta a Microsoft, aki a kitűzött határidőre szállította a terméket. A vezetőt sokan már úgy emlegették, mint Ballmer lehetséges utódát a cég élén.

Mi történhetett?

A távozásának okairól kevés információ került napvilágra, leginkább találgatni lehet ezzel kapcsolatban. Az szinte biztosan kizárható, hogy a lépésnek köze lenne a Windows 8 fogadtatásához, mivel az operációs rendszer piaci teljesítményét pár nappal a megjelenése után lehetetlen megítélni, ráadásul az előrendelések alapján ez lehet minden idők legsikeresebb Windowsa, ez alapján semmi sem indokolná Sinofsky döntését. A szintén Sinofskyhoz köthető Surface tablet rajtjáról is korai lenne még következtetéseket levonni.

A változás feltehetően jól előkészített: a Windows 8 fejlesztése lezárult, innentől a termék sorsa már nem Sinofsky kezében van. Ahogy a dolgozóknak küldött levelében a vezető leírja, "mindig is annak a szószólója voltam, hogy a termékciklusok közti idő jó alkalom a megtörténtek lereagálására és a jövőbe tekintésre és ez rám is igaz". A döntését Sinofsky valószínűleg már korábban meghozta, de a Windows 8 kereskedelmi rajtja előtt ennek kommunikálása nem lett volna kívánatos, mivel az megingathatta volna a termékbe vetett bizalmat. A változás előkészítettségét jól jelzi, hogy a Microsoft azonnal bejelentette, hogy a Windows-részlegnél a fejlesztésekért a továbbiakban Julie-Larson Green felel, míg a pénzügyekért Tammi Reller - mindketten közvetlenül Ballmernek számolnak be tevékenységükről.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A CNET nemrégiben hosszabb portrét közölt Sinofskyról, amely alapján egy határozott elképzelésekkel rendelkező, okos vezető képe rajzolódik ki, aki megszállottan törekedik a rábízott termékek tökéletesre csiszolására. Ugyanakkor nagyon megosztó személyiség is, akinek stílusa miatt több tehetséges alkalmazott is távozott a vállalattól. Sokat mond, hogy a cikk elkészítéséhez a CNET 15 jelenlegi és korábbi Microsoft-vezetőt kérdezett meg, akik mind közvetlen kapcsolatban voltak Sinofskyval - a legtöbben csak név nélkül voltak hajlandóak nyilatkozni a lapnak, Steven esetleges retorziójától félve.

A távozással kapcsolatos cikkek, blogbejegyzések és azokra érkező hozzászólások alapján Sinofsky elmozdításának valódi oka az lehetett, hogy keveset foglalkozik mások véleményével, ha egyáltalán meghallgatja azokat. Sinofsky szerint "mindenki más hülye vagy elmehet haza", ahogy a HWSW egyik, céghez közeli forrása fogalmazott. Ezt a fajta hozzáállást pedig nem tolerálta tovább annak a Microsoftnak a vezetése, amelynek eddigi sikereinek alapja és jövőbeli fennmaradásának kulcsa a különféle termékek közötti integráció és a platformosodás. Ehhez szükség van üzletágakon átívelő kezdeményezésekre, amelyekre Sinofsky kevéssé volt hajlandó, mindenkitől elvárta, hogy hozzá igazodjon.

Az új Microsoft

Ahogy az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez nemrég eljuttatott, az All about Microsoft blog által idézett Microsoft-dokumentumból kiderül, "2013-ban a juttatások számítása eltávolodik a különálló üzleti részlegek teljesítményétől és egyre inkább az üzletágak együttesétől és a vállalat összesített teljesítményén múlik. Ez a változás egybeesik azzal az átfogó üzleti stratégiánkkal, amelynek alapján az integrált termék- és szolgáltatásportfólió adja, amihez átfogó szervezeti együttműködés szükséges".

Ezt erősíti meg Steve Ballmer sajtónyilatkozata is, amellyel a változást kommentálta. "Az elmúlt hónapokban piacra vitt termékek és szolgáltatások egy új korszak kezdetét jelzik a Microsoftnál. Jó alapokat fektettünk le az Office új verziójával, a Windows 8-cal, a Windows Phone 8-cal, a Microsoft Surface-szel, a Windows Server 2012-vel és a Halo 4-gyel és olyan, több termékbe integrált szolgáltatásokkal mint a Bing, a Skype és az Xbox. Ennek a sikernek a megismétléséhez nélkülözhetetlen a Microsoft csapatok egymáshoz igazodása és a kínálatunk gyors integrált fejlesztése".

Ez egy nagyobb szabású szervezeti átalakulást is előre vetíthet, amelynek Sinofsky távozása az első állomása. A következő hetek, hónapok során kiderül, lesznek-e további változások a Microsoft vezetőségében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról