Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 19. 15:45

Ezek a Sony telefonok kapnak friss Androidot

Csak a legalsó kategóriás idei Sony modellek maradnak ki a 4.1-es Android frissítési ciklusból, a tavalyi modellek azonban hardvertől függetlenül nem kapnak Jelly Beant. Legalább tisztán látnak a leendő vásárlók.

HIRDETÉS

Tiszta vizet öntött a Sony a pohárba és egyértelművé tette, hogy mely okostelefonjait fogja Android 4.1-re (Jelly Beanre) frissíteni. A Sony támogatási blogján megjelentek szerint az újabb csúcsmodellek egyöntetűen megkapják az új rendszert, a tavalyi készülékek azonban kivétel nélkül kimaradnak a szórásból.

A Sony jelenlegi csúcsmodellje, az Xperia T és TX, valamint a középkategóriás Xperia V jövő év első negyedévének közepe táján kapja meg a 4.1-es Android-frissítést. Szintén frissül majd az Xperia S, acro S, ion, P és go, valamint a J, az új verzió érkezési időpontjára azonban még ígéretet sem tett a Sony. A frissítési körből kimarad ugyanakkor az Xperia U, a miro, a tipo és sola, valószínűleg ezen modellek fél gigabájtos memóriáját érezte áthidalhatatlan akadálynak a gyártó. Érdemes persze megjegyezni, hogy a Samsung Nexus S ugyanekkora rendszermemóriával kiválóan képes futtatni az operációs rendszer legújabb verzióját, a felhasználóknak tehát a Sony egyedi felületét kell régebbi verzióval "megfizetni".

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

A Sony logikáját különösen nevetségessé teszi az Xperia J frissítése, az egyetlen lassú maggal rendelkező, fél gigabájtos memóriával rendelkező olcsó telefon megkapja a frissítést a jövő év folyamán, a hardveresen sokkal erősebb Xperia arc S azonban  kimarad. A 2011-es modellévhez tartozó termékek frissítése ugyanis az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) után leáll, a Sony "alapos mérlegelés után" úgy döntött, hogy ezek a modellek maradnak ezen a verzión. A döntést azzal indokolja a gyártó, hogy a felhasználók által méltán elvárt élményt a 4.1-es szoftverrel már nem tudnánk garantálni frissebb Android alatt. Ettől függetlenül kisebb-nagyobb szoftverfrissítések a jövőben is érkeznek majd e termékekre is, az Android verziója azonban 4.0.4 marad.

A frissítések dolgában a Sony a tavalyi modellekkel egész jól teljesített, szinte az összes eszközre elkészült az Android 4.0 update - ahogy az joggal el is várható. Dicséretet érdemel a gyártó azért is, amiért végre egyértelműen kijelenti, hogy mely termékek kapnak biztosan frissítést és mely termékek maradnak ki abból. Az ilyen bejelentések mindig segítenek tisztább vásárlói döntéseket hozni, a frissítést fontosnak tartó felhasználók távol tarthatják magukat a lemaradó termékektől.

a címlapról