:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 6. 12:28

Megveszi a legnagyobb brazil PC-gyártót a Lenovo

Megállapodást írt alá a CCE márkanevű elektronikai és számítástechnikai berendezéseket forgalmazó brazil Digibras cégek megvásárlásáról a Lenovo. A szingapúri központú cég ezzel komolyan megerősítette pozícióját a világ harmadik legnagyobb PC-piacán.

Az Európában gyakorlatilag teljesen ismeretlen vállalat közel 50 éves múltra tekint vissza, meghatározó szereplője a brazil elektronikai és otthoni informatikai piacnak. "A CCE a négyképernyős termékportfóliójával és értékes brazil gyártóközpontjával tökéletesen illeszkedik. A CCE menedzsmentje, amely a brazil tevékenységünk szerves részévé válik, ismeri a brazil fogyasztókat és nagy segítségünkre lesz az erőteljes kereskedelmi jelenlét kialakításában" - mondta a bejelentés kapcsán a Lenovo vezére, Jüangcsing Jang.

A megállapodás alapján a CCE-ért készpénzben és részvényekben fizetett vételár 300 millió brazil real, amely 147 millió amerikai dollárnak felel meg. A tranzankció a hatósági jóváhagyások megszületése esetén 2013 elején zárulhat le, közölte a Lenovo. A világ második legnagyobb PC-gyártója sietett leszögezni, megtartja pozícióiban a CCE vezetőit, a tevékenységet továbbra is a céget alapító Robert Sverner irányítja, és jelentős munkaerő-leépítésre sem érdemes számítani.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A CCE weboldalának tanúsága szerint változatos elektronikai eszközöket kínál, katódsugárcsöves tévétől és asztali DVD-lejátszótól kezdve a mobiltelefonokon át át egészen a desktop PC-kig és notebookokig. A Brazília északi régiójában fekvő Manaus szabadkereskedelmi területen gyártott CCE termékek meghatározó szereppel bírnak a brazil piacon, a Lenovo és a CCE együttesen a harmadik legnagyobb szereplője lesz a helyi PC-piacnak a felvásárlás után.

Brazília - a B betű a BRIC országokból, amelyek Oroszországot, Indiát és Kínát tartalmazzák még - a világ leggyorsabban fejlődő piacai közé tartozik és a legnagyobb PC-piacok egyike: Kína és az Egyesült Államok után itt fogy a legtöbb személyi számítógép a világon. A világ második lenagyobb PC-gyártója minden valószínűség szerint azért is vásárolta meg a Digibrast, mert az saját gyárral rendelkezik - az országba behozott PC-k és okostelefonok forgalmi adója 40 százaléknál is több lehet, miközben a helyi gyártású termékekre 2,75 százalék mindössze. Ezzel a Lenovo komoly árelőnybe kerülhet a külföldi versenytársakkal szemben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.