:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 3. 09:57

Háromszázmillióban egyezett ki az SAP és az Oracle

Az egykor az SAP leányvállalataként működő, mára megszűnt TomorrowNow illegálisan töltött le dokumentációkat az Oracle weboldaláról. A két cég között 2007 óta tart a pereskedés, végre lecsillapodhatnak a kedélyek.

Véget érhet az Oracle és az SAP között évek óta folyó perpatvar, a két vállalat 306 millió dolláros kártérítésben állapodott meg, ennyit fizet az SAP az Oracle szerzői jogainak megsértéséért. Az SAP 2005-ben vásárolta fel a J.D.Edwards és PeopleSoft szoftverek támogatására szakosodott TomorrowNow vállalatot, miután a J.D.Edwards és a PeopleSoft az Oracle kezébe került. A TomorrowNow bekebelezésével az SAP azoknak szeretett volna alternatívát nyújtani, akik nem akartak az Oracle ügyfelei lenni, de továbbra is használni szerették volna J.D. Edwards vagy PeopleSoft rendszereiket.

A botrány 2007-ben pattant ki, amikor az Oracle nyilvánosságra hozta, különösen nagy forgalmat tapasztalt az ügyfelek számára fenntartott, jelszóval védett weboldalán, ahonnan a PeopleSoft és J.D. Edwards felhasználók tölthetnek le szoftvereket, dokumentációkat. A forgalmi adatok elemzése után kiderült, hogy a letöltéseket valójában nem az ügyfelek indították, ugyanis a megadott jelszavakhoz tartozó e-mail címek, nevek és telefonszámok mind hamisak voltak. Az adatok a TomorrowNow-nál kötöttek ki, a cég olyan ügyfelek nevében indított letöltéseket, amelyek akkoriban vándoroltak át hozzá.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az SAP elismerte felelősségét, miután az Oracle pert indított, amelynek során a bíróság 2010 novemberében 1,3 milliárd dolláros kártérítést állapított meg. Az SAP fellebbezett, majd tavaly szeptemberben jött az új ítélet, amely szerint az 1,3 milliárd dolláros összeg túl magas, a jogos kártérítés 272 millió dollár lehet legfeljebb - amennyiben a felek ezt nem fogadják el, új tárgyalást kell kezdeni.

James Dever, az SAP szóvivője a Wall Street Journalnak elmondta, elég régóta húzódik már ez az vita, és bár az SAP szerint a 306 millió dolláros összeg magasabb a kelleténél, a vállalat elfogadta, hogy végre túllépjen az ügyön.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.