Szerző: Koi Tamás

2012. június 28. 13:51

Érkezik a Windows Phone 7.5 frissítés a régebbi Lumiákra

Tegnap megindult a régebbi Nokia Lumia készülékek (Lumia 710 és 800) rendszerfrissítési hulláma, mellyel a Nokia a legújabb aktuálisan elérhető Windows Phone-verzióra frissíti a telefonokat.

A Nokia tegnap megkezdte azoknak a rendszerfrissítéseknek az ütemezett kiadását, melyek az első generációs Lumia okostelefonok (Lumia 710 és 800) tulajdonosai számára kínálnak újabb funkciókat. Az új szoftververzió mellett számos, a múlt heti Windows Phone Developer Summit rendezvényen bejelentett alkalmazást is elérhetővé tett a Nokia, egyelőre csak bizonyos régiókban.

A Lumia 710 és 800-as típusok új rendszerfrissítése (7.5 refresh) révén az okostelefonok két új, említésre méltó tulajdonsággal gazdagodnak. Ezek egyike a mobilkapcsolat megosztásának lehetősége Wi-Fi-n keresztül, mellyel régóta, voltaképpen a telefonok tavaly őszi megjelenése óta adós volt a finn gyártó. Az új rendszerfrissítés emellett egy a régebbi Nokia készülékek közül többen működő kényelmi funkciót is bevezet, ez a flip-to-silence, azaz ha bejövő hívás esetén a felhasználó felemeli a telefonját és kijelzővel lefelé visszafordítja, a csengetés, illetve minden más jelzés elnémul.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szoftverfrissítést telepítését követően a Nokia Lumia 710 és 800 tulajdonosok számára is megnyílik a lehetőség a múlt heti Windows Phone fejlesztői konferencián bemutatott új appok letöltésére, melyeket júliusban tesz elérhetővé a gyártó a Windows Live Marketplace-en. Ezek a fényképezőfunkciót több hasznos képességgel kibővítő Camera Extras (ez az Egyesült Államokban és Kínában már most elérhető), az SMS-es névjegymegosztásra használható Contact Share, illetve a DLNA-alapú Play To (ez utóbbi már most hozzáférhető).

A Nokia felhívja a figyelmet, hogy a Lumia sorozat újabb tagjain (Lumia 610, 900) már eleve a Windows Phone 7.5 refresh fut, vagyis ezek gyári állapotukban képesek az internetmegosztásra vagy a flip-to-silence funkció használatára. A cég következő, a mostaninál jelentősebb, de legalábbis látványosabb rendszerfrissítése a fejlesztői konferencián bemutatott Windows Phone 7.8 lesz, mely többek közt megújult kezelőfelületet, kezdőképernyőt hoz majd az összes jelenleg kapható Lumia okostelefon-modellre.

a címlapról