Szerző: Gálffy Csaba

2012. április 26. 11:27

Nyereséges az LG Electronics

Kiadta első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics. A mobilgyártó részleg tovább szenved, de az okostelefonok újra nyereségessé tették. Az LTE-s telefonoktól és a 3D-s tévéktől várják Koreában a megváltást.

Visszatérőben lehet az LG jó szerencséje, a vállalat egészséges nyereséget jelentett az év első három hónapjára. Ez nagy megkönnyebbülés a cég vezetése és befektetői számára, az LG ugyanis súlyos pénzügyi problémákba futott bele tavaly és két veszteséges negyedévet zárt korábban. Az év első három hónapjában azonban mintegy 213 millió dolláros profitot ért el az LG Electronics, 10,8 milliárd dolláros forgalom mellett.

Telefonos feltámadás?

A mobiltelefonos üzletág továbbra is zsugorodik, köszönhetően a "buta" telefonok gyors visszaesésének. Az LG korábban jelentős részesedést épített ki ebben a szegmensben, az okostelefonos átállás során azonban egyelőre nem tudja megőrizni a cégi a korábbi vásárlókat, akik inkább más gyártótól vásárolnak okostelefont. Ettől függetlenül természetesen az LG termékmixe és az okostelefonok felé tolódik el, amelyek átlagos eladási ára nagyobb és darabonként magasabb profitot tartalmaznak, mint az olcsó termékek. Ennek megfelelően a bevételek éves viszonylatban 14 százalékkal, 2,2 milliárd dollárra csökkentek, az üzletág pedig jelképes, 30 millió dolláros profitot ért el.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A következő néhány hónaptól jó eredményeket vár az LG, betudhatóan elsősorban az okostelefonos piac további növekedésének. A dél-koreai gyártó az európai LTE berobbanására számít a második negyedévben - ez legalábbis annak fényében meglepő, hogy a HWSW tudomása szerint az új generációs hálózatok kiépítése kontinensünkön mindenhol lassan halad.

A tévé éve

Az LG Electronics már korábban bejelentette, hogy 2012-ben a 3D-s tévékre fog elsősorban koncentrálni. Ebben segíthet, hogy idén olimpiát is rendeznek, ami hagyományosan meghúzza az új tévék eladását - idén pedig számos országban lesz 3D-s közvetítés is a sporteseményről. A versenytársakkal szemben az LG az áttörést a Cinema Screen (vékony kávájú) 3D-s okostévéktől várja, amelyek az otthoni piacon nagyon sikeresnek bizonyultak.

Az első negyedévben azonban az olimpia még nem érezteti hatását, a kereslet kifejezetten alacsony maradt, a 4,7 milliárd dolláros forgalom 6,8 százalékkal csökkenést mutat. Az LG szerint ez elsősorban az európai válságnak tudható be, kontinensünkön alig vásároltak a fogyasztók. A profit azonban - köszönhetően a beszállítói hálózat költséghatékonyabb működésének - megduplázódott és 191 millió dollárra nőtt.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.