:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 19. 08:27

Március végén Magyarországon is indul CISSP tanfolyam

2012-ben Magyarországon is megkezdődik a Certified Information Systems Security Professional (CISSP) szakemberek képzése. Az egyik legnagyobb presztízsű információbiztonsági minősítéssel világszerte kevesebb mint 80 ezer szakember rendelkezik.

A Netacademia Oktatóközpontban idén megkezdődnek az első CISSP vizsgára felkészítő tanfolyamok, ahová elsősorban informatikai biztonsági szakembereket várnak. A Certified Information Systems Security Professional az International Information Systems Security Certification Consortium, azaz az (ISC)2 - szervezet által létrehozott minősítés, amelyet 2004-ben az ISO is hitelesített, az amerikai védelmi minisztérium is elfogadja, és az amerikai National Security Agency által kidolgozott ISSEP programnak is az alapját képezi.

A CISSP tananyag összesen tíz részből áll, amelyek az információbiztonság különféle vetületeit vizsgálják, beleértve a rendszerüzemeltetést, a szoftverfejlesztést, a fizikai biztonságot, az architektúratervezést, a hálózatbiztonságot, a titkosítást, valamint a jogi hátteret és a menedzsment-kérdéseket is, mint amilyen a kockázatkezelés, vezetés és szervezés. A Netacademia tanfolyamára jelentkezők a tananyagot nem vaskos könyvek formájában kapják meg, hanem egy iPad 2 tableten, amely a dokumentáción kívül egyéb digitális anyagokat, videókat, vizsgafelkészítő szoftvert is tartalmaz és amit a jelentkezéskor át is vehet a hallgató és a vizsga után is megtarthatja.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A CISSP minősítés megszerzése természetesen nem csak magas szakmai presztízst jelent, hanem ismertsége és elismertsége révén nemzetközi karrier beindítását és magasabb fizetéshez jutás esélyét is: változatos nemzetközi felmérések szerint a CISSP vizsgával rendelkező információbiztonsági szakértők szerepelnek az informatikusok fizetési listájának élvonalában - a CertMag 2009-es összesítése szerint az amerikai CISSP-vizsgások átlagfizetése évi 136 ezer dollár volt, ami mai árfolyamon számolva 32 millió forintot jelent. A minősítést megszerzők a harmadik legjobban kereső IT-szakemberek voltak a CertMag szerint.

Magyarországon már korábban is lehetett CISSP vizsgát tenni, magyar nyelvű tanfolyam azonban eddig még nem indult. A Netacademia részéről három CISSP minősítésű oktató vesz részt a hallgatók oktatásában, felkészítésében.

a címlapról