Szerző: HIRDETÉS

2011. november 14. 11:01

IP-alapú telefonálás laptopról és okostelefonról

Saját fejlesztésű IP-telefon szoftverrel jelentkezett az Invitel, amellyel elsősorban a kisvállalatokat célozza.

Az elmúlt években egyre nagyobb teret hódít az IP-alapú telefonálás azaz a VoIP, melynek segítségével vállalkozásunk internetkapcsolatát használva lehet telefonálni. A technológia nemcsak azért népszerű, mert olcsóbbá teszi a telefonálást, hanem azért is, mert korszerűbbé és rugalmasabban bővíthetővé teszi a telefon-rendszereket, miközben lényegében beruházás nélkül hozzáférhető.

Az IP Connect, az Invitel új IP-alapú megoldása kimondottan kisvállalatoknak szól. A megoldás nemcsak „asztali” telefonkészüléken, hanem számítógépen, laptopon, sőt okostelefonon is elérhető, így internetkapcsolat segítségével akár otthonról vagy egy külső megbeszélés helyszínéről is az IP Connect díjszabásai szerint beszélhetünk.

Bár a VoIP alapjait már 1973-ban lefektették, de korábbi elterjedése csak a nagyvállalatoknál és a bankoknál megtalálható IP-alapú alközpontokra és a hozzájuk tartozó IP telefonkészülékekre korlátozódott. Ennek okait a berendezések borsos árában, és az internet sávszélességben kell keresnünk. Most érkezett el a technológia széles körű használhatóságának az ideje, amikor a vállalkozások többségében már szélessávú internet található. Az Invitel által fejlesztett IP-alapú megoldás rendelkezik messenger funkciókkal, alkalmas videóhívások lefolytatására és integrálható más rendszerekkel is.

Az Invitel IP Connect egy számítógépen futó telefonszoftverből (softphone) és egy szerveroldali komponensből áll, utóbbi feladata a konfigurációk legyártása, és a szoftverfrissítések kezelése. „A nagy kihívás nem a telefonszoftver elkészítése volt, hanem a konfigurációs folyamat megtervezése és integrálása a meglevő rendszereinkbe” – mondta a szoftver fejlesztője, Robotka Tamás. „Ez jól sikerült, bízom abban hogy a közeljövőben több vállalatnál is bizonyíthatunk.”

Az IP Connect beállítása automatikusan történik, a szoftver kezelése egyszerű és egyértelmű. A beszélgetések rögzíthetőek, de egy előre felvett hanganyag is lejátszható telefonbeszélgetés közben, így például egy telefonos megrendelés tételei visszahallgathatóak vagy akár jegyzőkönyv is könnyedén készíthető egy megbeszélésről. A felhasználó a számítógépéről kényelmesen és egyszerűen kezdeményezhet telefonhívást bármilyen vezetékes vagy mobilszámra az IP Connect kedvező tarifáinak kihasználásával.

További információ a termék weboldalán érhető el.

[Az Invitel megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról