Szerző: Gálffy Csaba

2011. szeptember 13. 16:31

Biztonsági szoftvereket mutatott be a HP

Gyümölcsözőre fordultak a tavalyi felvásárlások, több ősszel felvásárolt cég is bemutatta első HP-logós termékét. Az első lépés a különböző forrásból származó szoftverek integrációja és egységes felületű menedzselhetősége volt.

Új biztonsági megoldásokat mutatott be a HP a vállalatok számára. A frissülő szoftverek és appliance-ek nagy része a korábbi felvásárlásokból érkezik, és már a HP gyorsan szaporodó termékportfóliójának részeként mutatkozik be.

Szoftvercsokor

Az első bemutatott termék az ArcSight Express 3.0, amely egy komplex feladatot ellátni képes logelemző és eseménykorrelációs appliance. A szoftverhez integrált hardvert is ad a HP, amelyet pontosan az ArcSight igényeinek megfelelően alakítottak ki, a rendszer így jóval nagyobb adathalmazon tudja folyamatosan átrágni magát. A HP ígérete szerint a fejlett szoftver automatikusan figyeli a rendszerlogokat, és olyan események között is tud kapcsolatot találni, amelyek amúgy elkerülnék az adminisztrátorok figyelmét.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A bemutatott termékek másik tagja a Fortify Software Security Center, amely képes gombnyomásra tesztelni a vállalati szoftverek sebezhetőségeit. A HP szerint az átfogó megoldás többezer szoftver tesztelésére alkalmas, teljesen automatizált módon, legyenek azok dobozos, vagy saját, belső fejlesztésű alkalmazások.

A TippingPoint-család is bővült, a Web Application Digital Vaccine 2.0 nevéhez híven a vállalatok webes alkalmazásai által generált forgalmat képes valós időben elemezni. A Digital Vaccine rendszer részeként a WebAppDV is képes kiszűrni a gyanús, exploit-ra jellemző hálózati forgalmat, még a nem dokumentált sebezhetőségek esetében is.

Lassan beérik

A HP tavaly mintegy 14 milliárd dollárt fordított felvásárlásokra, ennek jelentős részét szoftverekre költötte a vállalat. A tavalyi bevásárlások között szerepel a 3Commal érkezett TippingPoint, illetve az ősszel felvásárolt ArcSight és Fortify Software is, amelyek legújabb termékeiket immár a HP ernyője alatt jelentik be.

A biztonsági szoftverek és a vállalat hálózati részlegének jelentős fejlesztése jól illusztrálja a HP legújabb fejlődési irányát, amelynek központjában az adatközpontok illetve a nagyvállalati rendszerek vannak - amelyek a HP szerverek piacának számítanak. A HP illetékesei a HWSW kérdésére még tavasszal megerősítették, hogy a különböző, vállalati célú termékek és szolgáltatások értékesítése integráltan történik, így a szerverek nyomán kialakított ügyfélbázist könnyű meggyőzni a HP szolgáltatások, szoftverek és hálózati eszközök vásárlásáról - a horizontális integráció stratégiája tehát egyelőre működni látszik.

A körből ugyan a vállalat tervei szerint hamarosan kiesnek a személyi számítógépek, amelyek gyártását leválasztaná a HP, a vállalati portfólió azonban ezt leszámítva egyre kiterjedtebb. A felvásárlásokkal gyarapodó termékcsalád integrációja, illetve a hatalmas befektetések megtérülése azonban kemény feladatnak ígérkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról