Szerző: Koi Tamás

2011. július 12. 14:05

Itthon is kapható a Sony Ericsson Xperia neo

A kisebb szaküzletek után egy hazai mobilszolgáltató, a Telenor választékában is megjelent a Sony Ericsson szép reményű középkategóriás okostelefonja, az Xperia neo.

A svéd-japán gyártó hónapokkal ezelőtt, a februári Mobile World Congress alkalmával rántotta le a leplet több új androidos újdonságáról, többek közt az Xperia neóról, mely mától érhető el a Telenor Magyarország kínálatában. Az újdonsággal együtt a Telenornál összesen hatféle Sony Ericsson mobil kapható - a neo a három hazai szolgáltató közül csak a kék logós cégnél érhető el.

Az Xperia neo 3,7 hüvelykes, 854x480 pixeles karcálló kijelzőt és 1 GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon MSM8255 processzort kapott. Az alkalmazások számára 320 megabájt memória áll rendelkezésre, a készülékbe épített rendszermemória mérete 512 megabájt. A mobilra a Google Android operációs rendszer 2.3-as verziója (Gingerbread) kerül gyárilag, kiegészítve a Sony Ericsson több telefonjánál is alkalmazott Timescape felhasználói interfésszel.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Az újdonság az adatkapcsolatok terén hozza a kötelezőt, így a 802.11n szabvánnyal kompatibilis WLAN modul mellett Bluetooth-rádióval, és HSDPA/HSUPA kompatibilis 3G-s modemmel is szolgál. A Sony Ericsson többi telefonjához hasonlóan a neo multimédiás képességek terén sem szégyenkezhet, a képrögzítő modul felbontása 8 megapixel, a telefonnal készült 720p felbontású videók pedig a HDMI kimeneten keresztül nagyobb megjelenítőre továbbíthatók.

Az Xperia Arc alá pozicionált, középkategóriás mobil számlás ajánlattal 20 forinttól elvihető a Telenornál, feltöltőkártyás konstrukcióban 99 ezer forintot kér a telefonért a szolgáltató.

a címlapról