Szerző: Koi Tamás

2011. április 18. 09:29

Egységben az erő Európa nagy mobilszolgáltatóinál

Több európai országot átívelően szándékozik együttműködésre lépni a kontinens két nagy távközlési szolgáltatója, a France Telecom és a Deutsche Telekom.

A francia és a német multi ma jelentette be új stratégiai terveit, melynek részeként a France Telecom és a Deutsche Telekom a jövőben közösen vásárol bizonyos telekommunikációs berendezéseket, emellett várhatóan közösen pályázik egyes tendereken. A negyedik negyedévtől kezdődő beszerzési együttműködés végberendezésekre, hálózati eszközökre és platformmegoldásokra egyaránt vonatkozik majd, a két cég a közös beszerzéstől jelentős, évenkénti 1,3 milliárd eurós megtakarítást vár.

A Bloomberg bennfentes forrásai már tegnap megszellőztették, hogy a France Telecom és a Deutshe Telekom együttműködése a beszerzés egybeszervezésén túl várhatóan kiterjed majd e-egészség szolgáltatásokkal kapcsolatos tenderekre, valamint a vállalatok közösen fejlesztenének gép és gép közti (machine to machine) kommunikációs szabványokat. A két cég emellett várhatóan megosztja egymással lengyelországi hálózatát is.

A vállalatok a lengyelországi projekthez hasonlóan egyszer már együttműködésre léptek Európa egyik legnagyobb, erősen kompetitív mobilpiacán, Nagy-Britanniában, ahol az Orange és a T-Mobile egyesülését 2009-ben jelentették be. Így létrejött a szigetország legnagyobb mobilszolgáltatója, mely ma már Everything, Everywhere márkanév alatt értékesíti szolgáltatásait. A két szolgáltató hálózata időközben teljesen integrálódott, a korábban csak az egyik, vagy csak a másik operátornál működő mobilok ma már mindkét cég bázisállomásaira felcsatlakoznak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Szakértők szerint a technológia gyors változása és az árak folyamatos csökkenése a jövőben egyre inkább arra sarkallhatja Európa nagy telekommunikációs szolgáltatóit, hogy szövetségben egyesítsék erejüket. Az iparág nagyjai - így a France Telecom és a Deutsche Telekom mellett a Telefónica, a Vodafone Csoport és a Telecom Italia - tavaly Párizsban vezérigazgatói szintű tanácskozást tartottak a mobilkommunikációs szolgáltatócégek előtt álló legfontosabb feladatokról, a területet érintő problémákról.

A tanácskozáson többek közt szó volt arról, hogy a szolgáltatóknak milyen lehetőségük van arra, hogy közös, szoftveres ökoszisztémát alkossanak, valamint hogyan kezeljék minél hatékonyabban a rohamosan növekvő mobiladat-forgalmat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról