Szerző: Koi Tamás

2011. április 18. 09:29

Egységben az erő Európa nagy mobilszolgáltatóinál

Több európai országot átívelően szándékozik együttműködésre lépni a kontinens két nagy távközlési szolgáltatója, a France Telecom és a Deutsche Telekom.

A francia és a német multi ma jelentette be új stratégiai terveit, melynek részeként a France Telecom és a Deutsche Telekom a jövőben közösen vásárol bizonyos telekommunikációs berendezéseket, emellett várhatóan közösen pályázik egyes tendereken. A negyedik negyedévtől kezdődő beszerzési együttműködés végberendezésekre, hálózati eszközökre és platformmegoldásokra egyaránt vonatkozik majd, a két cég a közös beszerzéstől jelentős, évenkénti 1,3 milliárd eurós megtakarítást vár.

A Bloomberg bennfentes forrásai már tegnap megszellőztették, hogy a France Telecom és a Deutshe Telekom együttműködése a beszerzés egybeszervezésén túl várhatóan kiterjed majd e-egészség szolgáltatásokkal kapcsolatos tenderekre, valamint a vállalatok közösen fejlesztenének gép és gép közti (machine to machine) kommunikációs szabványokat. A két cég emellett várhatóan megosztja egymással lengyelországi hálózatát is.

A vállalatok a lengyelországi projekthez hasonlóan egyszer már együttműködésre léptek Európa egyik legnagyobb, erősen kompetitív mobilpiacán, Nagy-Britanniában, ahol az Orange és a T-Mobile egyesülését 2009-ben jelentették be. Így létrejött a szigetország legnagyobb mobilszolgáltatója, mely ma már Everything, Everywhere márkanév alatt értékesíti szolgáltatásait. A két szolgáltató hálózata időközben teljesen integrálódott, a korábban csak az egyik, vagy csak a másik operátornál működő mobilok ma már mindkét cég bázisállomásaira felcsatlakoznak.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Szakértők szerint a technológia gyors változása és az árak folyamatos csökkenése a jövőben egyre inkább arra sarkallhatja Európa nagy telekommunikációs szolgáltatóit, hogy szövetségben egyesítsék erejüket. Az iparág nagyjai - így a France Telecom és a Deutsche Telekom mellett a Telefónica, a Vodafone Csoport és a Telecom Italia - tavaly Párizsban vezérigazgatói szintű tanácskozást tartottak a mobilkommunikációs szolgáltatócégek előtt álló legfontosabb feladatokról, a területet érintő problémákról.

A tanácskozáson többek közt szó volt arról, hogy a szolgáltatóknak milyen lehetőségük van arra, hogy közös, szoftveres ökoszisztémát alkossanak, valamint hogyan kezeljék minél hatékonyabban a rohamosan növekvő mobiladat-forgalmat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról