Szerző: Dojcsák Dániel

2010. november 17. 14:09

Gingerbread lesz az új Sony Ericsson Xperián

Napok óta egyre többet suttognak a Sony Ericsson legújabb Xperia modelljéről, az X12-ről. A japán-svéd cég a hivatalos megerősítéstől még tartózkodik, de a kiszivárgott specifikációk szerint a Sony Ericsson rajongóknak érdemes várni a megjelenést.

A legnagyobb meglepetés, hogy az Android-verziók használatában eddig folyamatosan lemaradásban levő Sony Ericcson megrázta magát, s az X12 a hírek szerint már a legújabb, 2.3-as Androiddal, a Gingerbreaddel érkezik.

Az Unofficial Sony Ericsson blog információja szerint a processzor terén is lesz meglepetés, ugyanis a várakozásokkal ellentétben nem az 1 GHz-es Snapdragon, hanem annak egy kisebb testvére, a Qualcomm MSM7230 Scorpion kerül majd bele. Elsőre ijesztő lehet, hogy ennek a CPU-nak az órajele csak 800 MHz, de érdemes megjegyezni, hogy az újabb architektúrájú processzor teljesítménye versenyképes a Snapdragonnal 800 MHz-es órajel mellett, ráadásul az ajánlás szerint akár 1 GHz-en is stabilan működik. Ilyen processzort kapott egyébként a T-Mobile G2 és a HTC Desire Z is, a várható teljesítményt ezeken a modelleken lehet tesztelni.

Gingerbread, Scorpion és HDMI

Kell is az X12-be az erő, hiszen a 4,2 hüvelykes kijelző felbontása FWVGA, azaz 854x480 (25920 pixellel több, mint a normál WVGA felbontás), képes lesz majd a mobil 30 fps mellett 720p videót rögzíteni a 8,1 megapixeles autófókuszos kameráján keresztül, illetve akár HD videókat lejátszani a HDMI-kimeneten. Ezek mellett az X12 az összes fontos okostelefon-képesség birtokában is lesz, a Wi-Fi modulja ismeri már a 802.11n szabványt is. A nagy méretű ház alá szerencsére egy nagyobb kapacitású akkumulátor is került, a HTC Desire HD 1250 mAH-es kapacitásával szemben itt 1500 mAh áll majd a felhasználó rendelkezésére.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A legújabb csúcsmodell az Xperia-palettán sűrű mezőnybe érkezik. Valószínűleg nem kiegészíti, hanem leváltja a 4 hüvelykes Xperia X10-et, ami nemrégiben kapta meg a 2.1-es Android frissítést, de a Sony Ericsson szerint Froyo vagy későbbi verzió már sosem lesz rá. Az X12-ről a napokban kiszivárogtak fotók is a webre, de ezeken még a 2.1-es Android fut rajta, ami érthető, lévén a Gingerbread csak a következő hetek valamelyikében gurul ki a Google műhelyéből.

Az X10 süllyesztőbe dobása viszont innentől kezdve érthető, nem lenne sok értelme párhuzamosan tartani két modellt, amik között a minimális dizájn eltérés és a kijelző átlók közti fél centiméter a különbség. Várhatóan 2011 első negyed évében lesz kapható az X12, így addig már nem ajánlott X10-et vásárolni a szoftveres zsákutca miatt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról