Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hangelemzéssel újít a Vodafone ügyfélszolgálata

Koi Tamás, 2010. szeptember 16. 09:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Montana hangfelismerésen alapuló ügyfélszolgálati rendszerének fejlesztési üteméről tartott sajtótájékoztatót a cég, illetve partnere, a Vodafone Magyarország. A projekt célja többek közt, hogy a telefonáló beszédének elemzésével megkönnyítsék, hatékonyabbá tegyék az ügyfélkezelési folyamatot.

A fejlesztési fázisban lévő szolgáltatást bemutató keddi sajtótájékoztatón az előnyök közt felsorolták egyebek mellett, hogy a telefonáló beszédének elemzése nyomán a hívást az előre meghatározott kategóriákba lehet majd sorolni, sőt az új rendszer képes lesz olyan statisztika előállítására is, amely megmutatja az ügyfélszolgálat kihasználtságát és a leggyakoribb kérdéseket. A kategóriáknak köszönhetően hatékonyabban lehet majd a munkát megszervezni, a munkatársakat beosztani, így az ügyfél gyorsabb és pontosabb megoldást kaphat problémájára.

A projekt a tervek szerint két év alatt, 2012. március végére éri el a kívánt eredményt. A kísérleti ügyfélszolgálati rendszer a Vodafone Magyarország 2009-ben felavatott, miskolci székhelyű Regionális Ügyfélszolgálati Központjában működik majd. A hazánkban mindeddig egyedülálló integrált rendszer komplex kutatás-fejlesztési együttműködés keretében valósul meg, az infokommunikációs szakma és a kutatói szféra összefogásával. A hangbányászati eljárások kutatásában részt vesz a THINKTech Kutatási Központ, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék, az MTA Nyelvtudományi Intézete és az Aitia International Informatikai Zrt. is.

A 6 vállalat illetve intézmény összefogásának eredményeként megvalósuló fejlesztés egyik meghatározó tudományos értéke a magyar hangzó szöveg felismerésének új technikáján alapul. Ez a projekt több eszköz összekapcsolásával valósítja meg az elérendő célt. Ennek első lépcsőfoka a beszédfelismerés, az így nyert információ pedig második lépcsőfokként a szövegbányászat eszközeivel válik hasznosíthatóvá.

Ez azt jelenti, hogy egyrészt elemezhetővé válik a telefonos ügyfélszolgálaton felhalmozó beszédinformáció, másrészt a diszpécser munkáját már beszélgetés közben, ahhoz kapcsolódó releváns információk felkínálásával támogatja a rendszer. A szoftverfejlesztés eredményeképpen a beszédtempó vagy a kiejtés egyéni vonásaitól függetlenül értelmezhetővé válik a szöveg az intelligens informatikai program számára.

A Montana által vezetett fejlesztés jelentős, több mint 218 millió forintos európai uniós és állami támogatásban részesült.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.