Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Saját mobiltarifát kap a Sziget

Koi Tamás, 2010. július 19. 14:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új mobiltarifával készül Európa egyik legrangosabb zenei fesztiváljára a Vodafone. A Sziget Fesztivál idejére összeállított konstrukcióval a vendégek olcsóbban hívhatják egymást, valamint bizonyos külföldi előfizetőket.

Az augusztus 11-től 16-ig zajló, 2010-es Szigetre kilátogató vendégeknek kínált feltöltőkártyás konstrukciót VitaMAX Szigetnek keresztelte el a Vodafone, mely főszponzorként nem titkoltan a fesztivál elsődleges kommunikációs eszközévé kívánja tenni a mobiltelefont. A szolgáltató által kínált konstrukció úgy lett kialakítva, hogy a Szigetre érkezők könnyen, akár új, kedvezményes árú készülék vásárlása mellett igénybe vehessék a mobilszolgáltatást, valamint cél volt az is, hogy a vendégek az adott keretek közt minél kedvezményesebb tarifával hívhassák fel egymást.

Csoportkedvezmény, olcsó roaming

Az azonnal használatba vehető, 2000 forinttal feltöltött SIM-kártyát és a Szigetfone-nak keresztelt telefont tartalmazó csomag ennek megfelelően akár 2000 forintért, a helyszínen is megvásárolható lesz majd, feltéve, hogy a fesztiválozó hetijegyet vásárolt a rendezvényre. A napijegyet váltóknak 4000 forintot kell fizetni ugyanezért a konstrukcióért, melynek része a Vodafone kínálatának egyik legolcsóbb és legegyszerűbb mobiltelefonja, a Vodafone 248 is.

A csomagban foglalt 2000 forintos feltöltés száz százalékban lebeszélhető, belföldön 41 forintos percdíjjal, az SMS-ek darabja ugyanennyibe kerül. A szolgáltató a Szigetfone-ra előfizetőknek ezzel együtt jelentős csoportkedvezményt nyújt, így ezek az ügyfelek tízforintos percdíjjal telefonálhatnak egymással, és ugyanennyibe kerül egy SMS elküldése is. A Vodafone emellett a fesztiválra látogató jelentős számú külföldi érdeklődőt is megpróbálja - ha csak időlegesen is - megnyerni magának, hiszen az EU-s roamingzónába a normál, 134,3 forintos percdíj helyett 100 forintért lehet telefonálni.

A Szigetfone tarifára a Vodafone összes tarifájáról - kivéve, amelyeket hűség köt - át lehet migrálni, a konstrukció azonban csak december 31-ig lesz elérhető a kínálatban. A kedvezményes nemzetközi híváslehetőséget ennél rövidebb ideig, augusztus 31-ig tartja fent a szolgáltató. Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, kommunikációs, és márka vezérigazgató helyettese a HWSW-nek kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy hány új ügyfelet remél a szolgáltató a konstrukció bevezetéséről. A cég a helyszínen 40 értékesítési ponton árulja majd a Szigetfone-t, és "tömeges" érdeklődésre számít.

Jegyvásárlás mobillal

A szolgáltató emellett korábbi bejelentésének megfelelően bevezeti a Sziget idején az úgynevezett "Percalapú Szigetjegyet", mely lényegében egy percalapú mobilfizetési rendszer, elsősorban azok számára, akiket csak bizonyos koncertek érdekelnek a rendezvényen, és nem kívánnak azért napijegyet vásárolni. A percalapú mobilfizetéses rendszert felhasználóknak csúcsidőben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb időszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként, vagyis egy másfél órás koncert csúcsidőben nagyjából 7000 forintba kerül nekik - feltéve, hogy utána gyorsan elhagyják a helyszínt. A szolgáltatást SMS-ben kell aktiválni.

A percalapú fizetési rendszert igénybe vevőknek egy külön kaput állítanak fel a "K" hídnál található bejáratnál, az óra a fesztivál területére belépéstől annak elhagyásáig ketyeg. Amennyiben a percszámlálás alapján számított jegyköltség eléri a napijegy árát, azaz 12 000 Ft-ot, akkor bruttó 13 500 Ft kiszámlázása mellett leáll a percszámlálás, és a jegy érvényessége a normál napijegy érvényességével egyezik meg.

A fesztiválon első ízben debütál az az RFID-alapú kártya, mely a Balaton Soundon mutatkozott be a hazai fesztiválok közül elsőként. A Sziget Kártya névre keresztelt virtuális fizetőeszközre több ponton lehet pénzt feltölteni, illetve számos elfogadóhelyen lehet vele fizetni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.