Szerző: Koi Tamás

2010. július 6. 09:44

Kénytelen az Android felé nyitni az LG

Elkötelezett a Google Android platformja iránt a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a koreai LG. A cég idén több új androidos készüléket dobna piacra - a Windows Phone 7 Series platform kegyvesztetté válhat.

Az LG mobiltelefonokat gyártó részlege tegnap bejelentette, hogy idén jelentősen bővíteni kívánja androidos okostelefonokból álló kínálatát, emellett - várhatóan a negyedik negyedévben - egy a Google mobil operációs rendszerére épülő tabletet is piacra dobna. A vállalat épp az idei Computexen mutatott be egy lehetséges iPad-riválist, az UX10-et, az azonban Windows 7 operációs rendszerrel kerülne forgalomba a tervek szerint. Egyelőre nem tudni, hogy az LG máris meggondolta-e magát, azaz az androidos változat a windowsos termék helyett, vagy mellett kerül piacra.

A gyártó az új készülékkínálatról egyelőre kevés részletet hozott nyilvánosságra, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az újdonságok kivétel nélkül az Android operációs rendszer Froyo kódnéven ismert 2.2-es verziójával kerülnek majd forgalomba. Az új készülékek egy részébe a Texas Instruments fejlett feldolgozóegysége, az OMAP 3630 kerül majd.

Bár az LG a Google Androidot gründoló Open Handset Alliance második legnagyobb gyártója, egyelőre meglehetősen kevés androidos készülék szerepel a választékban. A cég tavaly még úgy nyilatkozott, elsődleges platformnak a Windows Mobile-t tekinti, az első androidos modell, a GW620 ezután fél évvel került a boltokba. Az LG-nek jelenleg ezzel együtt is csupán három androidos modellje kapható, miközben a legnagyobb riválisnak számító Samsung 15 típusnál tart.


Két potenciális újdonság, az Optimus One és a Chic

Az LG-nél az év elején közölték, hogy idén 140 millió mobilkészüléket kívánnak értékesíteni, ami nagyjából 20 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest - a növekedés motorját részben az okostelefon-piac bővülése adná. A vállalat ennek megfelelően az okostelefonok piacán 2012-re kétszámjegyű részesedés elérését tűzte ki célul, ennek érdekében tavaly létrehozott egy külön okostelefon divíziót, az okostelefonok kutatásán és fejlesztésén pedig a korábbinál lényegesen több munkatárs dolgozik. A gyártó idén körülbelül 20 új okostelefon bemutatását tervezi, köztük Windows Mobile, Android és Linux operációs rendszerekre építkező típusokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról