Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kénytelen az Android felé nyitni az LG

Koi Tamás, 2010. július 06. 09:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Elkötelezett a Google Android platformja iránt a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a koreai LG. A cég idén több új androidos készüléket dobna piacra - a Windows Phone 7 Series platform kegyvesztetté válhat.

hirdetés

Az LG mobiltelefonokat gyártó részlege tegnap bejelentette, hogy idén jelentősen bővíteni kívánja androidos okostelefonokból álló kínálatát, emellett - várhatóan a negyedik negyedévben - egy a Google mobil operációs rendszerére épülő tabletet is piacra dobna. A vállalat épp az idei Computexen mutatott be egy lehetséges iPad-riválist, az UX10-et, az azonban Windows 7 operációs rendszerrel kerülne forgalomba a tervek szerint. Egyelőre nem tudni, hogy az LG máris meggondolta-e magát, azaz az androidos változat a windowsos termék helyett, vagy mellett kerül piacra.

A gyártó az új készülékkínálatról egyelőre kevés részletet hozott nyilvánosságra, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az újdonságok kivétel nélkül az Android operációs rendszer Froyo kódnéven ismert 2.2-es verziójával kerülnek majd forgalomba. Az új készülékek egy részébe a Texas Instruments fejlett feldolgozóegysége, az OMAP 3630 kerül majd.

Bár az LG a Google Androidot gründoló Open Handset Alliance második legnagyobb gyártója, egyelőre meglehetősen kevés androidos készülék szerepel a választékban. A cég tavaly még úgy nyilatkozott, elsődleges platformnak a Windows Mobile-t tekinti, az első androidos modell, a GW620 ezután fél évvel került a boltokba. Az LG-nek jelenleg ezzel együtt is csupán három androidos modellje kapható, miközben a legnagyobb riválisnak számító Samsung 15 típusnál tart.


Két potenciális újdonság, az Optimus One és a Chic

Az LG-nél az év elején közölték, hogy idén 140 millió mobilkészüléket kívánnak értékesíteni, ami nagyjából 20 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest - a növekedés motorját részben az okostelefon-piac bővülése adná. A vállalat ennek megfelelően az okostelefonok piacán 2012-re kétszámjegyű részesedés elérését tűzte ki célul, ennek érdekében tavaly létrehozott egy külön okostelefon divíziót, az okostelefonok kutatásán és fejlesztésén pedig a korábbinál lényegesen több munkatárs dolgozik. A gyártó idén körülbelül 20 új okostelefon bemutatását tervezi, köztük Windows Mobile, Android és Linux operációs rendszerekre építkező típusokkal.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.