Szerző: Koi Tamás

2010. május 4. 15:49

Sávos fizetésű feltöltőkártyás mobilnet a T-Mobile-nál is

Új, feltöltőkártyás mobilnet-konstrukciót vezetett be május elejétől kínálatába a T-Mobile.

A Domino Web díjcsomag különlegessége, hogy az kínálatban szereplő Domino Net konstrukciókkal ellentétben az ügyfélnek nem kell előre, az általa választott adatforgalom-limitnek megfelelő összeggel rendelkeznie egyenlegén, hanem forgalomarányosan annyit fizet, amennyit ténylegesen is használja a szolgáltatást.

Az új díjcsomag sávos fizetési rendszert alkalmaz, azaz a különböző adatforgalmi limiteket elérve vonódik le az összeg az ügyfél kártyájáról. A limitösszeg 40 megabájtig 490 forint, 100 megabájtig 990 forint, 500 megabájtig 1990 forint, 1 gigabájtig pedig 3490 forint - ezt követően még öt további limitet lehet elérni, a maximális adatforgalom 14 gigabájt, ezért 18 990 forintot kell fizetni a 30 napos ciklusban. Az egyenleg feltöltése után 366 napig használható fel, a mérési ciklus lejártát követően az adott periódusban a fel nem használt adatmennyiség elvész.

A T-Mobile Domino Web a Vodafone által hónapokkal ezelőtt bevezetett mobilnet-konstrukciójának, a VitaMAX Instant Net névre keresztelt szolgáltatásnak felel meg. A Vodafone Magyarország volt az első mobilszolgáltató hazánkban, mely a sávos fizetési rendszert alkalmazta feltöltőkártyás konstrukcióban, igaz, apró eltérésekkel (például a Vodafone szolgáltatása havonta 50 megabájtos limit eléréséig ingyenes, viszont az 1, 2 és 5 gigabájtos határt elérve jobban megérheti a Domino Web használata).

A hatóság statisztikái szerint a mobilinternet-piacot komoly előnnyel vezeti a T-Mobile, miközben a Vodafone és a Pannon ádáz harcot vív a második helyért. A Pannonnál jelenleg nincs a Vodafone-nál és a T-Mobile-nál bevezetett konstrukcióhoz hasonló, sávos fizetésű feltöltőkártyás tarifa, sem más feltöltőkártyás mobilnet-díjcsomag.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról