Szerző: Bodnár Ádám

2010. február 24. 10:01

Hamarosan indulnak a tavaszi IT Factory tanfolyamok

PHP-programozás, hálózatbiztonság, SQL Server programozás és Linux-fürtözés témában indítja tavaszi IT Factory tanfolyamait a NetAcademia.

Másfél éve indultak az első IT Factory tanfolyamok a NetAcademiánál, a gyakorlati megközelítésű, online is követhető képzések legfőbb vonzereje a nagy oktatóközpontok által kínált, tantermi foglalkozásokkal szemben, hogy munkaidő után zajlanak és a nagy létszám miatt jóval kedvezőbb áron elérhetők.

Fóti Marcell, a NetAcademia vezetője a HWSW-nek elmondta, itt is lehetőség van tantermi órákra beülni, de a foglalkozásokat az IT Factory az interneten közvetíti és a hallgatók a gyakorlás céljára biztosított virtuális gépeket is elérhetik távolról, így a foglalkozáson bárhonnan részt lehet venni. Az oktatásról videofelvételek készülnek, amelyeket a hallgatók letölthetnek és így bármikor visszanézhetnek, függetlenül attól, hogy online, vagy tantermi képzésre jelentkeztek-e.

A tanfolyamok tematikája a gyakorlatot helyezi a középpont,a a PHP-programozói kurzuson például egy webáruházat fejlesztenek a hallgatók és ezen keresztül ismerhetik meg a PHP programnyelv használatának fortélyait. A Microsoft SQL Server képzés egy kereskedelmi mintaadatbázison keresztül mutatja be a SQL nyelv szerteágazó lehetőségeit. A Linux-fürtözés tanfolyam során a hallgatók megtanulnak kialakítani egy magas rendelkezésere állású, terheléselosztóval és  megosztott tárterülettel rendelkező rendszert.

A várhatóan nagy népszerűségnek örvendő hálózatbiztonsági képzés tematikája a napjainkban elterjedt hálózati protokollok, alkalmazások és titkosítási módszerek sebezhetőségét, és a megfelelő védekezés kialakításának lépéseit tartalmazza. Ez a kurzus a 2008-as tanfolyam frissített, aktualizált változata, így akár azok számára is szolgálhat újdonságokkal, akik akkor részt vettek rajta.

A nagy hallgatói létszámnak köszönhetően az IT Factory tanfolyamainak árát egy kisebb cég vagy akár magánszemély is megengedheti magának, egy kurzus ára 50-60 ezer forint körül alakul. Mivel az előadások hétköznap este vagy hétvégén vannak, ezért munka mellett is elvégezhetők a tanfolyamok, szemben a \"klasszikus\" tanfolyamokkal, amelyek hét közben, munkaidőben zajlanak.

\"Az IT Factory tavaszi tanfolyamain is biztosítja a helyszíni, illetve online képzés lehetőségét. Az utóbbi segítségével bárki, bárhonnan részt vehet a kurzusokon úgy, hogy díjmentesen biztosítjuk számára a szükséges szoftverinfrastruktúrát. A hallgatók számára pedig már rendelkezésre áll az a folyamatosan bővülő szakkönyvtár, melyet tavaly novemberben a Microsoft felajánlása kapcsán hoztunk létre\" - mondta Fóti Marcell.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról