Szerző: Koi Tamás

2010. február 11. 09:55:00

Kipróbálható a hardveres gyorsítás az Opera 10.50-ben

A webböngészők mezőnyében részesedését tekintve minimális jelenlétet képviselő Opera Software nagy dobásra készül: a készülő 10.50-es változat a fejlesztők szerint a világ leggyorsabb böngészője lesz.

A böngésző gyorsaságát a vadonatúj JavaScript-motor, valamint egy új grafikus motor adja majd. A norvég szoftvercég szerint az új, Carakan kódnevet viselő motor nyolcszor gyorsabb lesz elődjénél, a stabil változatban található, és egyébként a 9.5-ös verzió óta csak kisebb-nagyobb optimalizálási folyamatokon átesett Futharknál.

Az Opera 10.50 új layout-motort is kap majd (ez lesz a Presto 2.5-ös verziója), valamint támogatni fogja a weboldalak grafikus megjelenítésének hardveres gyorsítását Direct3D és OpenGL platformokon. Az Internet Explorer és a Mozilla Firefox soron következő verzió is támogatnak majd hardveres gyorsítást, de az Opera 10.50 lehet az első olyan böngésző, mely bevezeti ezt a megoldást. A Vega grafikus motorról további részletek az Opera hivatalos blogján olvashatók.

\"\"

Az Opera 10.50-nél kis mértékben változik a böngészőfülek megjelenítése is, valamint a menüsáv ettől a változattól egy lenyílóablakban jelenik meg. Az Opera Software ezzel együtt jobb integrációt ígér a Windows 7 és Snow Leopard operációs rendszerekkel (az Opera 10.50 béta Maces változata is a napokban jelenik meg), már ami a grafikus felületet illeti.

Az új Opera webböngésző bétája letölthető a http://www.opera.com/browser/next/ weboldalról. Az egyelőre csak Windowsra elérhető változatot hamarosan követi a Mac és Linux platformokkal is kompatibilis kiadás.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 23:32

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.