Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kipróbálható a hardveres gyorsítás az Opera 10.50-ben

Koi Tamás, 2010. február 11. 09:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A webböngészők mezőnyében részesedését tekintve minimális jelenlétet képviselő Opera Software nagy dobásra készül: a készülő 10.50-es változat a fejlesztők szerint a világ leggyorsabb böngészője lesz.

A böngésző gyorsaságát a vadonatúj JavaScript-motor, valamint egy új grafikus motor adja majd. A norvég szoftvercég szerint az új, Carakan kódnevet viselő motor nyolcszor gyorsabb lesz elődjénél, a stabil változatban található, és egyébként a 9.5-ös verzió óta csak kisebb-nagyobb optimalizálási folyamatokon átesett Futharknál.

Az Opera 10.50 új layout-motort is kap majd (ez lesz a Presto 2.5-ös verziója), valamint támogatni fogja a weboldalak grafikus megjelenítésének hardveres gyorsítását Direct3D és OpenGL platformokon. Az Internet Explorer és a Mozilla Firefox soron következő verzió is támogatnak majd hardveres gyorsítást, de az Opera 10.50 lehet az első olyan böngésző, mely bevezeti ezt a megoldást. A Vega grafikus motorról további részletek az Opera hivatalos blogján olvashatók.

Az Opera 10.50-nél kis mértékben változik a böngészőfülek megjelenítése is, valamint a menüsáv ettől a változattól egy lenyílóablakban jelenik meg. Az Opera Software ezzel együtt jobb integrációt ígér a Windows 7 és Snow Leopard operációs rendszerekkel (az Opera 10.50 béta Maces változata is a napokban jelenik meg), már ami a grafikus felületet illeti.

Az új Opera webböngésző bétája letölthető a http://www.opera.com/browser/next/ weboldalról. Az egyelőre csak Windowsra elérhető változatot hamarosan követi a Mac és Linux platformokkal is kompatibilis kiadás.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.