Szerző: Koi Tamás

2010. január 05. 10:01:00

Újságokra optimalizálja hatalmas e-könyvolvasóját a Hearst

Hatalmas kijelzővel ellátott e-bookolvasót szándékozik piacra dobni az Egyesült Államok egyik legnagyobb magazinkiadója, a Hearst, illetve annak egy kis leányvállalata, a Skiff.

A Las Vegas-i CES-en debütáló, Skiff Readernek nevezett e-könyvolvasót nem elsősorban könyvek, hanem újságok, magazinok olvasására optimalizálták, nem véletlen, hogy ennek az elektronikus olvasónak lehet a legnagyobb kijelzője a kategóriában: a Skiff Reader egy 11,5 hüvelykes, azaz valamivel több mint 29 centiméteres képátlójú, flexibilis panelt kap majd (jóllehet maga az eszköz nem flexibilis).

Az LG Display által gyártott panel nem a hagyományos technológiával, üvegszubsztrátumra épül, hanem egy felxibilis, rozsdamentes acél lap adja az alapját. A gyártó szerint mindez jóval nagyobb ellenállóképességet jelenthet a különböző környezeti behatásokkal szemben, emellett a kijelző felbontása is messze felülmúlja a konkurencia hasonló megoldásait.

\"\"

Az 1600x1200 pixeles monokróm panellel ellátott, nagyjából fél kilogramm tömegű Skiff Reader üzleti modellje a tervek szerint leginkább az Amazon Kindle-éhez fog hasonlítani: a készülék mobilinterneten keresztül fogja letölteni a tartalmakat a memóriájába, az infrastruktúrát a Sprint adja majd (a Kindle esetében az AT&T-vel szerződött az Amazon). Ez egyben azt is jelenti, hogy az újságokra specializálódott könyvolvasó egyelőre csak az Egyesült Államokban kerül majd piacra.

A Skiff Reader a cég közleménye szerint több mint ezer értékesítési ponton kerül forgalomba a tengerentúlon még az idén, a fogyasztói árról és a magazinok, napilapok hozzáférési díjáról azonban egyelőre semmilyen információt nem közölt a vállalat. Az elektronikus olvasónak olyan konkurensekkel kell majd szembenéznie a piacon, mint az Amazon Kindle (DX), a Barnes & Noble Nook, vagy a Sony Reader.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 15:49

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.