Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Windows Mobile-ra is megjelent az Opera 10 béta

Koi Tamás, 2009. november 18. 09:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mostantól Windows Mobile platformon is kipróbálható a mobiltelefon-tulajok körében népszerű Opera Mobile webböngésző új verziója.

Az Opera Mobile 10 bétája először kissé szokatlan módon a Nokiához köthető Symbian okostelefon-platformra jelent meg november elején. A Windows Mobile-ra elérhető próbaverzió a symbianes változathoz hasonlóan  frissített kezelőfelületet kapott, így az alkalmazás a megtévesztésig hasonló a vállalat másik mobilos böngészőjéhez, az Opera Mini 5-höz, mely egyébként mindmáig a legnagyobb felhasználói táborral rendelkezik.

A böngésző Java-alapú kisebb testvéréhez hasonlóan támogatja a füleket és a főlapon elérhető a speed dial funkciónak nevezett mozaikos elrendezés. A program portré és tájkép tájolásban egyaránt működik és kompatibilis mind az érintőkijelzős mind a billentyűzetes okostelefonokkal. Az Opera Mobile 10 emellett a fejlesztők ígérete szerint a korábbi verzióknál jelentősen gyorsabb lett, nem csak az oldalak betöltődését, hanem a scrollozást és a zoomolást tekintve is.

A programba belekerült az Opera Minit igazán népszerűvé és különlegessé tevő Opera Turbo is, mely lényegében nem más, mint egy proxyalapú böngészőmotor, melynek bekapcsolásakor a program az Opera szervereiről tölti le az előre renderelt - és betömörített - oldalakat, ezzel jelentősen spórolva a sávszélességgel és az adatmennyiséggel.

Az Opera Mobile 10 bétája Windows Mobile platformra elérhető a http://www.opera.com/mobile/next/, vagy mobiltelefonról a http://m.opera.com/mobile weboldalról. A program használata továbbra is ingyenes.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.