Szerző: Koi Tamás

2009. november 11. 11:05

Fizetős lett a Nokia Messaging

November elejétől véget ért a Nokia Messaging push e-mail alkalmazás ingyenes bétatesztje Magyarországon, mostantól már csak az operátorokon keresztül, opciós kiegészítő szolgáltatásként igényelhető az e-mailek azonnali küldésére és fogadására használható alkalmazás.

A Nokia Messaging-et tavaly decemberben, a Nokia World 2008 rendezvényen jelentette be a finn gyártó. A szolgáltatás lényegében a BlackBerry push-email rendszerének mintájára jött létre azzal a céllal, hogy a mobiltelefon-használók külön beavatkozás (szinkronizálás) nélkül is megkaphassák e-mail üzeneteiket mobiljukra, illetve azokra azonnal választ tudjanak küldeni.

Az alkalmazás többek közt Yahoo! Mail, Windows Live Hotmail, Gmail és az AOL Mail e-mail szolgáltatásokkal kínál teljes kompatibilitást, valamint több ezer internetszolgáltató e-mail szerverével szinkronizálható. A magyarországi szolgáltatók közül a Citrmomail, az Indamail és a Freemail rendszerekhez tartalmaz profil a Nokia Messaging.

\"\"

A többek közt a Nokia E52, E66, E72, E71 és N97 készülékekkel (lényegében mindegyik symbianes okostelefonnal) kompatibilis szolgáltatás eddig bétaüzemben működött és ingyenesen nyújtotta a Nokia, mostantól azonban a magyar felhasználóknak különböző konstrukciókban fizetni kell a használatért. A gyártó a három hazai operátor közül kettővel egyezett meg a feltételekről, így egyelőre csak a T-Mobile és a Pannon ügyfelei használhatják készülékükön a Nokia Messaging-et.

A szolgáltatást az operátor számlázza ki az előfizetőnek, különféle konstrukciókban. A Pannon SIM-kártyánként 1 forintot kér a Nokia Messaging használatáért, ebben azonban nincs benne az e-mailek forgalmazásához használt adatforgalmi költség. Éppen ezért feltétel, hogy az ügyfél legalább egy 100 megabájtos adatforgalmat tartalmazó mobilinternet-előfizetést is kössön a kártyára. A T-Mobile-nál nincs ilyen feltétel, a magentaszínű szolgáltató azonban cserébe jóval drágábban kínálja a Nokia Messaging-et. A szolgáltatás havidíja itt 990 forint, de ha van az ügyfélnek mobilinternet-csomagja is, akkor csak 590 forintot kell fizetnie havonta.

A Nokia Messaging-et mindkét szolgáltató ügyfelei egy hónapig kötelezettségmentesen kipróbálhatják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról