:

Szerző: Koi Tamás

2009. március 4. 15:49

A világ legnagyobb SSD-je dolgozik az ASUS új Lamborghini noteszében

Ismét frissíti a Lamborghini által fémjelzett csúcskategóriás noteszgépsorozatát az ASUS. A cég a hannoveri CeBIT alkalmával rántotta le a leplet a Lamborghini VX noteszek negyedik generációjáról, a VX5-ről (a vállalat anyaországában, Tajvanon a négyes szám használatát balszerencsésnek tartják, ezért a VX4 kihagyása).

[HWSW] Ismét frissíti a Lamborghini által fémjelzett csúcskategóriás noteszgépsorozatát az ASUS. A cég a hannoveri CeBIT alkalmával rántotta le a leplet a Lamborghini VX noteszek negyedik generációjáról, a VX5-ről (a vállalat anyaországában, Tajvanon a négyes szám használatát balszerencsésnek tartják, ezért a VX4 kihagyása).

A Lamborghini VX5 a szokás szerint különleges dizájnnal és elképesztő teljesítménnyel, technológiai arzenállal próbálja megnyerni a noteszgépek és a sportkocsik iránt egyszerre rajongó közönséget. A motorháztetőre emlékeztető fedlappal és részben bőrrel borított beviteli felülettel felvértezett gépbe ennek megfelelően egy négymagos Core 2 Quad processzor kerül, 4 gigabájtnyi memória társaságában -- a Lamborghini VX5-öt azonban nem ez, hanem a minden eddiginél nagyobb, 1 terabájt kapacitású SSD teszi igazán különlegessé (utóbbi a pureSilicon műhelyéből származik).

A gép részletesebb műszaki paramétereit egyelőre nem közölte a gyártó, egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a VX5 egy 16 hüvelykes, 16:9 képarányú, fullHD megjelenítőt kap majd, melyet a notesz számítási teljesítményéhez képest meglehetősen szerény GeForce GT 130M típusú videovezérlő szolgál ki. Az extrák közt a környezet megvilágításához igazodó billentyűzet-háttérvilágítást és a Blu-ray optikai meghajtót emeli ki az ASUS.

Az ASUS és a Lamborghini első közös noteszgépe, a Lamborghini VX1 2006-ban látott napvilágot, a gyártó ezt követően évente megújította a szériát, melynek tagjai rendszerint extrém teljesítményükkel, különleges dizájnjukkal és az ehhez alakított árcímkével hívták fel magukra a figyelmet. Az "autós notesz" egyébként nem az ASUS ötlete volt: az Acer évekkel korábban megállapodott a Ferrarival arról, hogy az autógyártó logójával fémjelezve dobjon piacra egy exkluzív noteszgépszériát.

A Lamborghini VX5 notebook külseje az olasz sportkocsigyártó legújabb modelljeire hajaz. Eltűnt a Murcielagót és a Gallardót jellemző sárga szín, a fekete és szürke gépház vonalvezetése a csupán pár példányban készült Reventónt, illetve a négyajtós Estoque tanulmányt, illetve az új Lamborghinik (LP560-4, LP670-4) orrkiképzését idézi -- mindkettőt szürkében mutatta meg először a Lamborghini. Az új noteszek megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem árult el részleteket az ASUS.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.