Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 26. 12:07

Ingyen oktatja az Exchange Server 2007 üzemeltetését a Microsoft

A www.microsoft.hu/technet weboldalon egy háromszáz oldalas tankönyvből, 12 órányi screencastból és 15 prezentációból álló, magyar nyelvű Exchange Server 2007 tananyag jelent meg. A cég szerint az anyag felépítése lehetővé teszi, hogy az érdeklődő informatikai szakemberek, leendő és gyakorló rendszergazdák az alapoktól kezdjék az ismerkedést, és saját tempójukban sajátítsák el a gyakorlati üzemeltetés praktikáit.

[HWSW] A www.microsoft.hu/technet weboldalon egy háromszáz oldalas tankönyvből, 12 órányi screencastból és 15 prezentációból álló, magyar nyelvű Exchange Server 2007 tananyag jelent meg. A cég szerint az anyag felépítése lehetővé teszi, hogy az érdeklődő informatikai szakemberek, leendő és gyakorló rendszergazdák az alapoktól kezdjék az ismerkedést, és saját tempójukban sajátítsák el a gyakorlati üzemeltetés praktikáit.

A tananyag részét képezi Petrényi József Exchange Server szakértő háromszáz oldalas, magyar nyelvű könyve, amelyből megismerhetők a szerver bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, gyakran előforduló konkrét problémák és megoldási lehetőségek felvonultatásával. Az könyv részletesen tárgyalja az Exchange Server 2007 architektúráját, így az olvasó betekintést nyerhet a szoftver működésébe is.

"Nos, ez mindenképpen rendhagyó könyv lesz. [...] Megpróbálom érthetővé és átláthatóvá tenni az Exchange ezen új verzióját, ráadásképp igyekszem szórakoztatóvá is tenni magát a könyvet. Mosolygó adminisztrátorokat szeretnék látni" -- olvasható a szerző előszavában.

A könyben olvasható információkat több mint 6 órányi screencastból és 11 prezentációból álló alapozó tananyag segítségével próbálja a gyakorlatban még jobban alkalmazható ismeretté konvertálni a Microsoft. Ezek olyan témákat tárgyalnak mint az alapbeállítások és a kezelőfelület áttekintése, a címlisták, a házirendek és a postafiókok kezelése, az üzenetek küldése és fogadása, valamint az együttműködés más csoportmunka szoftverekkel és szolgáltatásokkal.

A tananyag harmadik része a 2009. februári Exchange Server 2007 mélyvíz rendezvény bővített, online elérhető anyaga, amely már az üzemeltetésben jártas szakembereket célozza. A több mint 5 órányi screencasttal és 4 prezentációval mélyen szakmai, gyakorlati oldalról közelít a téma felé. Az Exchange 2007 mélyvíz olyan témákat jár körül, mint a szerver architektúrája, a migráció lehetőségei, a Client Access, a Hub és az Edge Transport Server, valamint az Exchange adatmentési és magas rendelkezésre állást biztosító képességei.

Az Informatika Tisztán programsorozat célja a meglévő, már széles körben elérhető technológiák bemutatása a hazai informatikai szakemberek számára. Az Exchange Server 2007-et és a csoportmunka megoldásokat bemutató eseménysorozaton az elmúlt év folyamán közel háromezer rendszergazda vett részt. A most teljessé vált tananyaggal a vállalat szeretné ezt a tudást azok számára is elérhetővé tenni, akik az eseményeken nem tudtak részt venni, vagy tovább szeretnék bővíteni ismereteiket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról