Szerző: Bizó Dániel

2009. február 12. 15:46

Elindult a felkészülés a Windows 7 érkezésére

A közelgő Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek érkezésére való felkészülés támogatására új Ecosystem Readiness programokat indított a Microsoft. Redmond elsősorban a hardver- és szoftverfejlesztőket igyekszik támogatni abban, hogy termékeik kifogástalanul együtt tudjanak működni az új platformokkal, amihez béta buildeket, tesztelő eszközöket, dokumentációt és tesztlabort is kínál.

[HWSW] A közelgő Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek érkezésére való felkészülés támogatására új Ecosystem Readiness programokat indított a Microsoft. Redmond elsősorban a hardver- és szoftverfejlesztőket igyekszik támogatni abban, hogy termékeik kifogástalanul együtt tudjanak működni az új platformokkal, amihez béta buildeket, tesztelő eszközöket, dokumentációt és tesztlabort is kínál.

A Microsoft az API-kész Windows 7 bétaverzió elkészültét követően osztotta meg először az operációs rendszer első bétáját, majd a stabilnak minősített új béta buildekre alapozva most, februárban elindította az Ecosystem Readiness Programot. A végleges programozási interfészekkel ugyanis a szoftver- és hardverfejlesztők megkezdhetik a tesztelést, és a kapott eredmények azonosak lesznek a végleges, piacra kerülő Windows 7-tel is, ezen a téren a Microsoft ugyanis már nem változtat a rendszeren. A Microsoft szerint e téren sokat fejlődött a cég megközelítése a korábbi Windows-kiadásokhoz képest.

A Microsoft minden szükséges eszközt rendelkezésre bocsát annak érdekében, hogy a partnerek kompatibilissé tegyék vele termékeiket, kihasználva az operációs rendszer adta lehetőségeket, mint például a multi-touch támogatáss, legyen szó szoftverről vagy hardverről. A vállalat leszögezi ugyanakkor, hogy Windows Vistát támogató alkalmazások és eszközök többségében elméletileg ugyanúgy kellene működnie Windows 7 alatt is -- a továbbfejlesztések azonban elkerülhetetlenül okoznak eltéréseket, és ezekre mielőbb érdemes fényt deríteni.

A Readiness programhoz történő csatlakozás azért is fontos, mert a fejlesztők így férhetnek hozzá az aktuálisan legfrissebb béta kiadásokhoz -- a publikus béta kedden zárult. A Microsoft ezenkívül A Windows 7 mellett hasonló program indult a kisebb inkrementális fejlesztéseket felvonultató Windows Server 2008 R2 támogatására is. Mindkét operációs rendszer 2010 elejére várható. A Readiness programhoz itt lehet hozzáférni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról