Szerző: Bányai György

2008. szeptember 11. 15:34

Piacérett a Velocity okostelefon

A Velocity mobiltelefonokról április elején számoltunk be, a gyártó akkor a Velocity 111-et és a Velocity 103-at jelentette be. Szűk hat hónappal később, már az angol szolgáltatók kínálatában is kereshetjük az utóbbi, kisebb méretű modellt, mely szeptember 30-án érkezik.

[HWSW] A Velocity mobiltelefonokról április elején számoltunk be, a gyártó akkor a Velocity 111-et és a Velocity 103-at jelentette be. Szűk hat hónappal később, már az angol szolgáltatók kínálatában is kereshetjük az utóbbi, kisebb méretű modellt, mely szeptember 30-án érkezik.

Az angol Velocity Mobile április elején mutatta be első okostelefonjait, melyek Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtatnak. A tajváni Inventec notebookgyártó üzemeiben készülő mobilok közül a 103-as 2,8 hüvelykes, 640x480 képpontos, míg a 111-es kisebb, 2,5 hüvelykes, 320x240 képpontos kijelzőn jeleníti meg a tartalmat. Talán a leglényegesebb eltérés a két modell között a külső kialakításban keresendő: míg a 103 érintőkijelzős, addig a 111 QWERTY billentyűzettel is rendelkezik, kényelmes lehetőséget biztosítve SMS-ek, illetve emailek írására.

A Velocity 103-ban az alapokat a Qualcomm ARM lapkakészlete adja, 128 megabájt memóriát tartalmaz, alkalmas a HSDPA/HSUPA adatátvitelre, rendelkezik 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolóval, valamint Bluetooth-kapcsolat kiépítését is lehetővé teszi. Az okostelefon teljes értékű navigációs eszközként is használható, az ehhez szükséges GPS-vevő megtalálható benne.

A kép forrása: mobileburn.com
A kép forrása: mobileburn.com

A Velocity 103 a 111-hez hasonlóan SD-kártyahellyel és 2 megapixeles kamerával rendelkezik, az elkészült fényképek és az egyéb kijelzőtartalmak tévékészüléken is megjeleníthetők. A mobil kijelzője alatt mindössze két, a telefonálással kapcsolatos gombot találhatunk, köztük egy mini hanyattegér segít a navigációban. A két izgalmas készülék közül most a 103-as éri el a piacot, mely szeptember 30-tól már az angol szolgáltatók valamelyikének kínálatát gazdagíthatja. Az Expansys internetes webáruházon előrendelést már ma is feladatunk a kártyafüggetlenül 335 fontba kerülő Velocity 103-ra, de ezek kiszállítását sem várhatjuk korábban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról