:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 11. 09:07

Hivatalos, nemzetközi minősítést adó linuxos tanfolyamok indulnak a NetAcademiánál

A NetAcademia Oktatóközpont megszerezte a Linux Professional Institute Approved Training Partner címet, így az intézménynél most már világszerte elismert képesítést adó linuxos tanfolyamok is elvégezhetők.

[HWSW] A NetAcademia Oktatóközpont megszerezte a Linux Professional Institute Approved Training Partner címet, így az intézménynél most már világszerte elismert képesítést adó linuxos tanfolyamok is elvégezhetők.

A NetAcademiánál eddig is voltak linuxos tanfolyamok, a Linux Professional Institute-tal (LPI) kötött megállapodás alapján azonban a cég most az LPI minősített oktatópartnere lett, és Magyarországon kizárólagos joggal tarthat hivatalos LPI tanfolyamokat. "Az LPI szerepe kiemelkedő a linuxos világban. Gyártófüggetlen képzéseit és minősítéseit világszerte elismerik, így például az IBM-nél vagy a Novellnél is" -- mondta Deim Ágoston, a NetAcademia oktatója. "A Hewlett-Packard esetében az advanced fokozatú minősítés megléte egyenesen az Accredited System Engineer minősítés hivatalos előfeltétele" -- tette hozzá Deim.

A Linux Professional Institute egy 1999-ben Kanadában alapított nonprofit szervezet, amely nyílt forrású platformokon nyújt világszerte elismert képesítéseket. A szervezet legnagyobb támogatói között olyan cégeket találni, mint az IBM, a Novell, az SGI, a HP vagy a Turbolinux. A tanfolyamok elvégzését követően a NetAcademia Oktatóközpontban lehetőség van a három szintű, junior, advanced és senior kategóriájú minősítések megszerzésére is.

"Növekvő érdeklődést tapasztalunk a linuxos megoldások iránt, egyre több vállalat képezteti nálunk rendszergazdáit és kulcsfelhasználóit. A hivatalos partneri cím számukra újabb garanciát jelent arra vonatkozóan, hogy a hivatalos tematikához és tananyaghoz igazodó tanfolyamok elvégzésével valóban magas szintű képzésben részesülnek" -- mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A NetAcademiánál a linuxos tanfolyamokat eddig főleg nagyobb vállalatok rendelték meg az alkalmazottaik számára. Az LPI-vel történő együttműködés nyomán azonban várható, hogy több kis- és közepes vállalkozás is érdeklődik majd, itt is erősödik ugyanis a linuxos rendszerek jelenléte. Magánemberekre is számítanak, ugyanis a nemzetközileg minősített képesítés komoly előnyt jelenthet a munkaerőpiacon. Deim Ágoston lapunk megkeresésére elmondta, az LPI nevével fémjelzett tanfolyamok mögött nemzetközileg elfogadott és minősített tematika áll, amelyet a legnagyobb, Linuxszal foglalkozó cégek (pl. IBM, Novell, HP) szempontrendszerét és igényeit is figyelembe véve dolgoztak ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.