Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 22. 09:25:44

Red Hat Linuxra alapoz a Virgin America légitársaság

Az újonnan indult Virgin America légitársaság a Red Hat Enterprise Linuxot választotta weboldalának hosztolására, valamint a fedélzeti szórakoztató rendszer működtetésére. A Virgin America új repülőgépein az utasok kényelméről fejlett szórakoztatórendszer, hangulatvilágítással felszerelt kabinok, valamint személyreszabott bőrülések gondoskodnak. A fedélzeti munkát megkönnyítendő minden ülésben lesz csatlakozó noteszgépek számára.

[HWSW] Az újonnan indult Virgin America légitársaság a Red Hat Enterprise Linuxot választotta weboldalának hosztolására, valamint a fedélzeti szórakoztató rendszer működtetésére. A Virgin America új repülőgépein az utasok kényelméről fejlett szórakoztatórendszer, hangulatvilágítással felszerelt kabinok, valamint személyreszabott bőrülések gondoskodnak. A fedélzeti munkát megkönnyítendő minden ülésben lesz csatlakozó noteszgépek számára.

A Linux-alapú fedélzeti szórakoztató rendszer nem csak zenehallgatásra és filmek, illetve tévésorozatok megtekintésére használható, hanem játékok is futnak rajta (köztük a Doom), de az utasok akár üzeneteket is válthatnak egymással -- egy chatszobában legfeljebb 14-en társaloghatnak. A légitársaság tervei szerint hamarosan akár SMS-t is lehet küldeni tetszőleges mobilszámra a fedélzeti rendszerről, valamint az internet is elérhető lesz általa. A fedélzeti kiszolgálásnak is az ülésekbe épített érintőképernyő az alapja, az utasok ezen keresztül választhatják ki, mit szeretnének enni és inni.

A Virgin America indulása óta a Linuxra alapozta infrastruktúráját. A vállalat mindezidáig az operációs rendszer közösségi alapú, költséghatékony előnyeit élvezte. Bill Maguire, a légitársaság informatikai igazgatójának becslése szerint a Virgin America évente mintegy 5,4 millió dollárt takarít meg az informatikai kiadásokból azáltal, hogy infrastruktúráját nyílt forrású szoftverekre és olcsó x86-os szerverekre alapozza.

A Virgin Atlantic gépének kabinja

"A Fedora fantasztikus megoldást jelentett számunkra, ahogy elkezdtük a nyílt forráskód alkalmazását" -- mondta Ravi Simhambhatla, a Virgin America architektúra és integráció vezetője. "Ahogy nőtt a kifinomultabb ellenőrzés és méretezhetőség iránti igényünk, úgy döntöttünk, hogy Red Hat Enterprise Linuxra migrálunk. A Red Hat rendelkezik a legjobb rendszermag-mérnökökkel a világon, és probléma esetén megfizethetetlen annak az értéke, ha valakinek a tudására tudunk támaszkodni, és gyors segítséget kapunk." A Virgin America migrációja a Fedora-ról a Red Hat Enterprise Linux 5-re 2007 végére fejeződik be.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 02:58

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.