Szerző: Ady Krisztián

2007. május 3. 13:40

Két újabb áruház megnyitásával ünnepli tizedik évét Magyarországon a Media Markt

Két újabb áruház megnyitásával ünnepli tizedik évét Magyarországon a Media Markt: ma a tizennegyedik tatabányai, május végén pedig a tizenötödik békéscsabai műszaki szakáruház nyitja meg kapuit.

[HWSW] Két újabb áruház megnyitásával ünnepli tizedik évét Magyarországon a Media Markt: ma a tizennegyedik tatabányai, május végén pedig a tizenötödik békéscsabai műszaki szakáruház nyitja meg kapuit.

Kézzelfogható minden

A tatabányai Vértes Centerben megnyílt új áruház 2400 négyzetméteres eladóterében 50 ezer árucikkel találkozhat az érdeklődő, melyek kézzelfogható közelségben találhatók, minden kipróbálható, megtekinthető. Maurer Andor, a Media Markt Saturn Holding ügyvezető igazgatója a megnyitást megelőző sajtótájékoztatón kiemelte ezt az "emberközpontú" megközelitést, többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy az 1979-ben, Münchenben négy magánszemély által alapított cég a második legnagyobbá vált a világpiacon, a tatabányaival együtt már 459 áruházzal rendelkezik világszerte.

Maurer Andor szerint egy cég akkor lehet igazán sikeres, ha időben felismeri a trendeket, sőt, az innovációk folyamatos bemutatásával akár alakíthatja is azokat. Az elmúlt tíz év alatt rengeteget fejlődött a technika, a szórakoztató elektronika: elmondása szerint míg tíz évvel ezelőtt kihívás volt egy 55 cm-es televízió eladása is, ma 25 gyártó 118 különböző LCD- és plazmatelevízióját kínálják az áruházakban.

102 hüvelykes plazmatévé is rendelhető
102 hüvelykes plazmatévé is rendelhető

16 milliós tévé

A változásokkal lépést kell tartaniuk a kereskedőknek is: míg tíz évvel ezelőtt az audiokazetták adták a hanghordozó-eladások jelentős részét a Media Marktban, ma alig néhány darab található belőlük. Talán emlékszünk még 1999-re: akkoriban 3 millió forintba került egy 106 cm-es, még csak nem is HD-képes plazmatelevízió, melyhez egy ajándék Suzuki személyautót adtak, hogy ezzel is ösztönözzék, csábítsák a vásárlókat.

A tatabányai áruházban megtekinthető -- sőt, 16 millió forintért meg is rendelhető -- a legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható plazmatelevízió is, a Panasonic 102 hüvelykes, azaz körülbelül 261 cm-es képátlójú készüléke. A hatalmas megjelenítőre nem túl meglepő módon még így is legalább három hónapot kell várni, a Panasonic szerint ugyanis hatalmas az igény a kuriózumnak számító készülékre a hollywoodi sztárok és közel-keleti olajsejkek körében -- így csak várólistára kerülhetünk.

választék

A Media Markt 1997-ben nyitotta meg első áruházát Budapesten, melyet 1999-ben követett a második, a Westend City Centerben. Hét évvel ezelőtt erőteljes terjeszkedésbe kezdett az áruházlánc, hiszen egy év alatt három új, vidéki üzletet is felavattak Székesfehérváron, Debrecenben és Szegeden.

Négy évvel ezelőtt, 2003-ban nyílt meg az itthon máig rekordot tartó, Pólus Centerben lévő Media Markt, ennek az üzletnek 5 ezer négyzetméteres az eladótere, melyet a nyitás óta a legfiatalabb ügyvezető igazgató irányít. Szemethy Zoltán jelenleg 29 éves és tíz éve, az első üzlet megnyitása óta dolgozik a Media Marktnál. A cég tervei szerint a terjeszkedés a következő években is folyamatos lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról