Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 10. 08:38

Linuxra áll átt a finn védelmi minisztérium

A kritikus fontosságú folyamatfelügyeleti és dokumentumkezelői alkalmazásai, valamint üzenetküldő szolgáltatásai és Intranet portálja alapjául a SUSE Linux Enterprise Servert választott a finn védelmi minisztérium.

[HWSW] A kritikus fontosságú folyamatfelügyeleti és dokumentumkezelői alkalmazásai, valamint üzenetküldő szolgáltatásai és Intranet portálja alapjául a SUSE Linux Enterprise Servert választott a finn védelmi minisztérium.

A minisztérium heterogén informatikai környezetében a legfontosabb alkalmazások Linux alatt futnak, amelyeket az alkalmazottak Windowst futtató munkaállomásokon keresztül érhetnek el. A minisztérium valamennyi döntéshozatali folyamata, levelezése és e-mail kommunikációja egy központi, Lotus-alapú folyamatfelügyeleti és dokumentációs alkalmazáson keresztül működik. A teljes levelezést beszkennelik az alkalmazásba, és minden kezdeményezést a rendszeren keresztül ellenőriznek, illetve engedélyeznek. A UNIX rendszerről való áttérés során választotta a minisztérium a Novell SUSE Linux Enterprise Servert, amely Lotus Domino alkalmazások futtatására is optimális. A minisztérium a SUSE Linux rendszert használja az új Intranet portáljához is, amelyen létfontosságú szervezeti információk és munkacsoport-alkalmazások találhatóak.

"A legfontosabb műveleti és döntéshozási folyamataink során a hét minden napján informatikai rendszereinkre hagyatkozunk, ezért ezeknek folyamatosan, biztonságosan és fennakadások nélkül elérhetőknek kell lenniük. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Novell SUSE Linux rendszert használjuk a legfontosabb alkalmazásaink, üzenetküldő- és Intranet-szolgáltatásaink platformjaként" -- mondta Antti Nummiranta, a minisztérium egyik informatikai tervezője. "A tapasztalatok is azt igazolják, hogy ez a termék valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: Linux platformunk eddig egyetlen másodpercre sem állt le."

A SUSE Linux igen népszerű a kormányzati szervek körében szerte a világon, már korábban bevezetésre került többek között München, a norvégiai Bergen és a coloradói Jefferson megye helyi önkormányzatában, a norvég Baerum és Indiana állam iskolarendszerében, a svájci szövetségi kormányzatban, az Egyesült Királyság Egészségügyi Hivatalában, az amerikai National Institutes of Health egészségügyi szervezetben, valamint az új-zélandi oktatásügyi minisztériumban és adóhivatalban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.