Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 21. 09:23

Nonprofit szervezetként működik a Sun oktatási részlege

A Sun Microsystems a felsőoktatással foglalkozó EDUCAUSE konferencián bejelentette, hogy a Global Education and Learning Community (GELC) elnevezésű nemzetközi oktatási és tanulási közösségét ezentúl nonprofit szervezetként fogja működtetni. A jelentős lépéssel a cég azt kívánja elérni, hogy a nyílt forráskód kínálta előnyöket a képzésben is kamatoztatni lehessen. A kezdeményezés célja az oktatás színvonalának emelése a különféle ingyenes tananyagok és a legjobb módszertani gyakorlatok webes közzétételével.

[HWSW] A Sun Microsystems a felsőoktatással foglalkozó EDUCAUSE konferencián bejelentette, hogy a Global Education and Learning Community (GELC) elnevezésű nemzetközi oktatási és tanulási közösségét ezentúl nonprofit szervezetként fogja működtetni. A jelentős lépéssel a cég azt kívánja elérni, hogy a nyílt forráskód kínálta előnyöket a képzésben is kamatoztatni lehessen. A kezdeményezés célja az oktatás színvonalának emelése a különféle ingyenes tananyagok és a legjobb módszertani gyakorlatok webes közzétételével.

"A Sun eredetileg azért indította útjára a GELC közösségét, hogy a felhalmozott tudásanyagot mindenki számára elérhetővé tegye. Mindezt most felkínáljuk az oktatási közösség számára, hogy szabadon felhasználhassák világszerte a képzés színvonalának javítása érdekében" -- mondta Kristóf Judit, a Sun Microsystems hazai leányvállalatának marketing-igazgatója. A GELC portálján a tanárok megoszthatják egymással ismereteiket és segédanyagaikat, amelyek másként nem lennének elérhetőek.

A Sun Microsystems a konferencián bejelentette továbbá a Solaris University Challenge elnevezésű, egyetemisták részére meghirdetett versenyét. A kiírás értelmében a cég pénzjutalommal és különböző díjakkal jutalmazza azokat a diákokat, akik a Solaris 10 operációs rendszeren, vagy a Sun nyílt forráskódú Solaris-közösségében, az OpenSolarisban fejlesztik projektjeiket.

A Solaris 10 egyetemi versenyre a részt vevő országok akkreditált felsőoktatási intézményeinek hallgatói, végzős diákjai, valamint tanárai és informatikai munkatársai jelentkezhetnek. Konzultációra is lehet jelentkezni a versennyel kapcsolatban, a hazai Sun-szakembek várják azoknak a szakmai kérdéseit, akik részt akarnak venni a nemzetközi programban. A cég hazai leányvállalata október 27-én a Solaris 10 nyílt napon az Aquincum szállóban is várja az érdeklődőket, akik a szakmai bemutatón a Solaris 10 mélységeit ismerhetik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról