Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 13. 08:27

Virtualizációs technológián dolgozik az AMD

Az Intel Vanderpool és Silvervale kódnevű virtualizációs technológiához hasonlón dolgozik az AMD is, a világ második legnagyobb processzorgyártója a saját megoldásának a Pacifica kódnevet adta. A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek látszik.

Az Intel Vanderpool és Silvervale kódnevű virtualizációs technológiához hasonlón dolgozik az AMD is, a világ második legnagyobb processzorgyártója a saját megoldásának a Pacifica kódnevet adta. A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek "látszik".

Az AMD eleddig szinte semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra a Pacifica programról, így egyelőre nem tudni, melyik chipekbe kerül beépítésre és azok mikor jelennek meg a piacon. Az sem ismert, hogy a Pacifica használatához szükséges-e szoftveres támogatás. Az Intel Vanderpool technológia előnyeinek kiaknázásához elengedhetetlen az operációs rendszer támogatása, így az legkorábban 2006-ban a Microsoft Windows "Longhorn" érkezésekor lesz elérhető.

Az AMD képviselője vonakodott részletekbe bocsátkozni a Pacifica kapcsán, azonban közölte, hogy a vállalat az elkövetkező hónapok során számos információt hoz nyilvánosságra a technológiával kapcsolatban.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.