Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 13. 08:27:22

Virtualizációs technológián dolgozik az AMD

Az Intel Vanderpool és Silvervale kódnevű virtualizációs technológiához hasonlón dolgozik az AMD is, a világ második legnagyobb processzorgyártója a saját megoldásának a Pacifica kódnevet adta. A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek látszik.

Az Intel Vanderpool és Silvervale kódnevű virtualizációs technológiához hasonlón dolgozik az AMD is, a világ második legnagyobb processzorgyártója a saját megoldásának a Pacifica kódnevet adta. A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek "látszik".

Az AMD eleddig szinte semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra a Pacifica programról, így egyelőre nem tudni, melyik chipekbe kerül beépítésre és azok mikor jelennek meg a piacon. Az sem ismert, hogy a Pacifica használatához szükséges-e szoftveres támogatás. Az Intel Vanderpool technológia előnyeinek kiaknázásához elengedhetetlen az operációs rendszer támogatása, így az legkorábban 2006-ban a Microsoft Windows "Longhorn" érkezésekor lesz elérhető.

Az AMD képviselője vonakodott részletekbe bocsátkozni a Pacifica kapcsán, azonban közölte, hogy a vállalat az elkövetkező hónapok során számos információt hoz nyilvánosságra a technológiával kapcsolatban.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.