Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 13. 08:27

Virtualizációs technológián dolgozik az AMD

Az Intel Vanderpool és Silvervale kódnevű virtualizációs technológiához hasonlón dolgozik az AMD is, a világ második legnagyobb processzorgyártója a saját megoldásának a Pacifica kódnevet adta. A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek látszik.

Az Intel Vanderpool és Silvervale kódnevű virtualizációs technológiához hasonlón dolgozik az AMD is, a világ második legnagyobb processzorgyártója a saját megoldásának a Pacifica kódnevet adta. A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek "látszik".

Az AMD eleddig szinte semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra a Pacifica programról, így egyelőre nem tudni, melyik chipekbe kerül beépítésre és azok mikor jelennek meg a piacon. Az sem ismert, hogy a Pacifica használatához szükséges-e szoftveres támogatás. Az Intel Vanderpool technológia előnyeinek kiaknázásához elengedhetetlen az operációs rendszer támogatása, így az legkorábban 2006-ban a Microsoft Windows "Longhorn" érkezésekor lesz elérhető.

Az AMD képviselője vonakodott részletekbe bocsátkozni a Pacifica kapcsán, azonban közölte, hogy a vállalat az elkövetkező hónapok során számos információt hoz nyilvánosságra a technológiával kapcsolatban.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.