Szerző: roberto

2003. október 28. 23:17

Elkészült az OpenOffice 1.1 magyar kiadása

Megjelent és letölthető az OpenOffice.org 1.1.0 irodai programcsomag magyar kiadása. A szoftver

Megjelent és letölthető az OpenOffice.org 1.1.0 irodai programcsomag magyar kiadása. A szoftver honosítási munkálatait az FSF.hu Alapítvány koordinálta. A nyersfordítás elkészítésében jelentős szerepet vállalt a SuSE Linux magyarországi képvisele, míg fordítás lektorálása, kiadásra való előkészítése jórészt a Gamax Kft-nél folyt. Az új magyar kiadás rendelkezik az október elején kiadott 1.1.0-s nemzetközi verzió minden újdonságával (ezeket korábbi híreinkben tekintettük át), míg a nyelvi technológia terén néhány újdonságra is számíthatnak a hazai felhasználók.

Az FSF.hu Alapítvány által terjesztett magyar OpenOffice.org 1.1 a MySpell továbbfejlesztéseként létrejött hunspell helyesírás-ellenőrzőt tartalmazza az egyébként alapértelmezett MySpell helyesírás-ellenőrző helyett. A magyar szövegek helyesírás-ellenőrzése jobb hatásfokkal végezhető el a hunspell-lel, mint az eredeti MySpell helyesírás-ellenőrzővel és a magyar szótárfájlokkal. További változás, hogy a kidásba javított magyar nyelvű sablonok és szintén javított szinonimaszótár került. Az Intel platformra fordított linuxos és windowsos telepítőkészlet az office.fsf.hu oldalról tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról