Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Elkészült az OpenOffice 1.1 magyar kiadása

roberto, 2003. október 28. 23:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent és letölthető az OpenOffice.org 1.1.0 irodai programcsomag magyar kiadása. A szoftver

hirdetés
Megjelent és letölthető az OpenOffice.org 1.1.0 irodai programcsomag magyar kiadása. A szoftver honosítási munkálatait az FSF.hu Alapítvány koordinálta. A nyersfordítás elkészítésében jelentős szerepet vállalt a SuSE Linux magyarországi képvisele, míg fordítás lektorálása, kiadásra való előkészítése jórészt a Gamax Kft-nél folyt. Az új magyar kiadás rendelkezik az október elején kiadott 1.1.0-s nemzetközi verzió minden újdonságával (ezeket korábbi híreinkben tekintettük át), míg a nyelvi technológia terén néhány újdonságra is számíthatnak a hazai felhasználók.

Az FSF.hu Alapítvány által terjesztett magyar OpenOffice.org 1.1 a MySpell továbbfejlesztéseként létrejött hunspell helyesírás-ellenőrzőt tartalmazza az egyébként alapértelmezett MySpell helyesírás-ellenőrző helyett. A magyar szövegek helyesírás-ellenőrzése jobb hatásfokkal végezhető el a hunspell-lel, mint az eredeti MySpell helyesírás-ellenőrzővel és a magyar szótárfájlokkal. További változás, hogy a kidásba javított magyar nyelvű sablonok és szintén javított szinonimaszótár került. Az Intel platformra fordított linuxos és windowsos telepítőkészlet az office.fsf.hu oldalról tölthető le.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.