:

Szerző: roberto

2003. szeptember 30. 00:52

Megjelent a Slackware Linux 9.1-es verziója

Két kiadásra jelölt változat után megjelent a tízéves múltra

Két kiadásra jelölt változat után megjelent a tízéves múltra visszatekintő Slackware Linux legújabb, 9.1-es verziója. A programfrissítések és disztribúció változásai közül a legjelentősebbek: a GNOME 2.4.0-s munkakörnyezet, illetve a KDE 3.1.4-es munkakörnyezet. A rendszer a 2.4.22-es Linux kernelre és a GNU C könyvtár (glibc) 2.3.2-es verziójára épült, az alapértelmezett fordító a GNU fordítógyűjtemény (GCC) 3.2.3-es kiadása, míg az alapvető grafikus funkciókat az XFree86 4.3.0-s verziója látja el.

A bejelentés szövege szerint fontos újdonságokra számíthatunk a nyomtatás terén, a Slackware mind a CUPS, mind az LPRng rendszereket kezeli, és rengeteg új nyomtatómeghajtó is bekerült a Linux alatti nyomtatás alapjának számító Ghostscript csomagba az új kiadásban. A telepítő CD-k tartalmazzák a legnépszerűbb linuxos programokat, köztük a Mozilla 1.4-es böngészőprogram-csomagot, a Netscape 7.1-es verzióját, az AbiWord szövegszerkesztő legújabb változatát (2.0.0), a GIMP képszerkesztő 1.2.5-ös kiadását, illetve az extra csomagkészletben a GIMP 1.3.20-at, ugyanitt, az extrák közt olyan, a Slackware csomagkezelését és a rendszer frissítését megkönnyítő eszközökre lelhetünk, mint Slackpkg és a Swaret programok.

A teljes, négy CD-ből álló telepítőkészlet, amely a rendszer dokumentációját, a forráskódot, illetve a speciális ZipSlack rendszert is tartalmazza, a www.slackware.com-on feltüntetett címekről lehet letölteni a BitTorrent nevű P2P eszköz segítségével, de a legtöbb felhasználónak csupán az első két CD anyagára van szüksége.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.