:

Szerző: roberto

2003. szeptember 9. 12:03

Korai Linuxok az Ibiblio könyvtárában

[ibiblio.org] Az egyik legnagyobb online közgyűjtemény, az

[ibiblio.org] Az egyik legnagyobb online közgyűjtemény, az Ibiblio régi Linux rendszerekből álló gyűjteményt indított a napokban. Az Ibiblio a Center for the Public Domain nonprofit szervezet és a University of North Carolina által elindított kezdeményezés, amely az interneten szabadon elérhető információkból, köztük szoftverekből, zenéből, irodalomból, tudományos és kulturális művekből szeretne minél többet megőrizni az utókor számára. A tematikusan rendezett gyűjteménybe a ibiblio.org/collection oldalon keresztül léphetünk be. Az Ibiblio kiemelten támogatja a nyílt forráskódú szoftverek terjesztésére irányuló törkevéseket, és már több éve hivatalos SourceForge-tükörként is üzemelnek.

A történelmi Linuxok gyűjteménye régi FTP-archívumokból és CD-kből állt össze, és az olyan korai Linux-archívumok pillanatfelvételeit is őrzi, mint amilyen a sunsite.unc.edu és a tsx-11.mit.edu volt. A gyűjteményben megtekinthetők a Linux kezdeti fejlődésének és a professzionális disztribúciók kialakulásának legfontosabb állomásai, sőt egy régi, 2-4 MB-os 386-os számítógépen mindez ki is próbálható. A kollekcióban megtalálható az MCC (Manchester Computing Center) Linux, továbbá a Slackware ősének tekinthető SLS (Softlanding Linux Systems) disztribúció is a régi Red Hat, SuSE és Debian rendszerek társaságában. A gyűjtemény még nem teljes, Jonathan Magid, az archívum összeállítója várja azok jelentkezését, akik hasonló szoftvereket vagy azok dokumentációját őrizgetik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.