Szerző: roberto

2002. december 11. 11:35

Az Aberdeen Group az IBM linuxos stratégiájáról

[NewsFactor] Az Aberdeen Gruop egyik elemzője nemrég egy

HIRDETÉS

[NewsFactor] Az Aberdeen Gruop egyik elemzője nemrég egy tanulmányt adott ki az IBM linuxos stratégiájáról. A dolog aktualitását az adja, hogy az IBM a múlt héten mutatta be 64 bites, POWER4 processzoros, p630-as típusú eServerét. Ez volt pSeries termékcsalád első olyan tagja, amelyhez már a gyártó kínálatában az IBM AIX operációs rendszerén kívül Linuxot is lehetett választani (SuSE Linux Enterprise Servert). A tanulmány szerint az IBM ez egyetlen olyan cég, amely a Linuxos törekvéseit az Intel-alapú architekúrákon kívülre is megpróbálja kiterjeszteni, ugyanakkor az még egyelőre bizonytalan, hogy ezeken a területeken fenntartható, életképes-e a linuxos üzlet, hiszen a Linux növekedése elsősorban az Intel architektúrán (az eServer xSeries sorozaton) jelentkezik.

Az IBM szóvivője, Trink Guarino a NewsFactornak elmondta, hogy cége nem ért egyet a tanulmány következtetéseivel, ők hatalmas lehetőségeket és rengeteg vásárlót látnak a Linuxban, számos piaci szektor, a kormányzat, az olajipar, a gépjárműipar érdeklődik a Linuxos megoldások iránt. Azt azonban Guarino is elismerte, hogy jelenleg még elképzelhetetlen, hogy minden feladatot Linux lásson el, bizonyos területekhez egyelőre célszerűbb más rendszert választani, az IBM az eServerek teljes körű linuxos támogatásával egyelőre csupán lehetőséget szeretne adni vásárlóinak az alkalmazásintegrációra, hiszen a Linux az egyetlen rendszer, amely minden architektúrán működőképes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.