:

Szerző: roberto

2002. december 11. 11:35

Az Aberdeen Group az IBM linuxos stratégiájáról

[NewsFactor] Az Aberdeen Gruop egyik elemzője nemrég egy

[NewsFactor] Az Aberdeen Gruop egyik elemzője nemrég egy tanulmányt adott ki az IBM linuxos stratégiájáról. A dolog aktualitását az adja, hogy az IBM a múlt héten mutatta be 64 bites, POWER4 processzoros, p630-as típusú eServerét. Ez volt pSeries termékcsalád első olyan tagja, amelyhez már a gyártó kínálatában az IBM AIX operációs rendszerén kívül Linuxot is lehetett választani (SuSE Linux Enterprise Servert). A tanulmány szerint az IBM ez egyetlen olyan cég, amely a Linuxos törekvéseit az Intel-alapú architekúrákon kívülre is megpróbálja kiterjeszteni, ugyanakkor az még egyelőre bizonytalan, hogy ezeken a területeken fenntartható, életképes-e a linuxos üzlet, hiszen a Linux növekedése elsősorban az Intel architektúrán (az eServer xSeries sorozaton) jelentkezik.

Az IBM szóvivője, Trink Guarino a NewsFactornak elmondta, hogy cége nem ért egyet a tanulmány következtetéseivel, ők hatalmas lehetőségeket és rengeteg vásárlót látnak a Linuxban, számos piaci szektor, a kormányzat, az olajipar, a gépjárműipar érdeklődik a Linuxos megoldások iránt. Azt azonban Guarino is elismerte, hogy jelenleg még elképzelhetetlen, hogy minden feladatot Linux lásson el, bizonyos területekhez egyelőre célszerűbb más rendszert választani, az IBM az eServerek teljes körű linuxos támogatásával egyelőre csupán lehetőséget szeretne adni vásárlóinak az alkalmazásintegrációra, hiszen a Linux az egyetlen rendszer, amely minden architektúrán működőképes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.