:

Szerző: Barna József

2002. június 26. 12:43

Kutatási és fejlesztési ráfordításait növelve erősíti termékkínálatát a Scala

Mike Burdett
Mike Burdett
[Heller] Mike Burdett, a Scala Business Solutions vezérigazgatója a cég május 15-én tartott éves közgyűlésén bejelentette, hogy a társaság a következő 18 hónapban 2,7 millió USD-vel (3 millió euróval) növeli a kutatási és fejlesztési (K+F) beruházásait. A fejlesztések célja a termékkínálat megerősítése és kibővítése.

Burdett elmondta, hogy az újabb fejlesztési ráfordításokat a társaság termékei iránti kereslet növekedése inspirálta: "Multinacionális vevőink folyamatosan biztosítanak minket arról, hogy kiválónak tartják kollaboratív ERP termékstratégiánkat. Biztosak akarnak lenni abban, hogy üzletüknek a mi robusztus háttérszoftverünkön nyugvó belső alapja, a standard üzleti folyamataikat támogató szoftver mindaddig nem tűnik el, amíg csak létezik gyártás és értékesítés. Vevőinktől ugyanakkor azt is sokszor halljuk, hogy ki akarják építeni jövőbeni üzletvitelük külső környezetét, amelyben fontos szerepe lesz a partnereikkel, beszállítóikkal és viszonteladóikkal való együttműködésnek. Meggyőződésünk, hogy ha többet fordítunk termékeink fejlesztésére és gyorsabban visszük piacra következő generációs szoftverünket, képesek leszünk megőrizni kitüntetett piaci helyzetünket."

A Scala kollaboratív ERP rendszere élvonalbeli internetes kapcsolódási lehetőséggel kombinálja a standard ERP szoftvert. A biztos alapokon nyugvó standard üzleti szoftvert a globális vállalatok könnyen, a legtöbb konkurens megoldásnál olcsóbban tudják üzembe helyezni minden országban, ahol érdekeltségük, leányvállalatuk van. A Scala szoftverek több mint 30 nyelven kaphatók, és több mint 140 országban vannak felhasználóik.

Több mint 150 Scala alkalmazott dolgozik kutatási és fejlesztési feladatokon. A legfontosabb K+F központ Moszkvában van, ezt támogatják a magyar, svéd és svájci termék-kompetencia központok, ahol nagy tapasztalattal rendelkező termékszakértők fejlesztik folyamatosan a termékeket és bővítik a kínálatot a piaci követelményeknek és a vásárlói igényeknek megfelelően. A szakemberek világszerte szorosan együttműködnek a vevőkkel a szoftver funkcionalitásának növelése és a termékstratégia elfogadtatása érdekében.

Burdett elmondta, hogy a társaság saját forrásaiból finanszírozza az új K+F beruházásokat: "Tavaly jó eredményt értünk el. 2002 első negyedéve az ötödik a sorban, amikor pozitív a nettó bevétel. Nyugodtan beruházhatunk, hiszen jó a likviditásunk és alacsonyak a költségek. 12 százalékos költségnövekedés mellett 36 százalékkal tudjuk növelni fejlesztői kapacitásunkat."

Burdett végül hangsúlyozta: "Küldetésünk, hogy egy világszínvonalú szoftvert hozzunk létre, amely egyszerűvé teszi a globális üzletvitelt. A Scala szoftverei és szolgáltatásai pontosan azt nyújtják, amire a vállalatoknak szükségük van ahhoz, hogy mindenütt a világon sikeresek legyenek. Ez a befektetés a Scala Business Solutions jövője mellett vevőink jövőbeni sikerét is szolgálja."

A Scala Business Solutions K+F központja Moszkvában van. A központ az alaptermékek teljes fejlesztési ciklusáért felelős (fejlesztés, tesztelés, konfiguráció és release management, karbantartás, hibakorrekció, stb.), de ezen kívül a kiemelt vevői projektekben is fontos feladatokat lát el.

Az SBS kutatóközpontját regionális termékkompetencia-központok támogatják, amelyek egyike Magyarországon található. A 20 főt foglalkoztató magyarországi fejlesztőrészleg három fő tevékenységet lát el: termékfejlesztés (Product Development) -- a részleg a termékinfrastruktúrával kapcsolatos fejlesztéseket, a fordítási, release-elési és licencelési eszközök fejlesztését végzi. A másik tevékenység az operatív termékmenedzsment (Product Operations), amely divízió a termékek gyártásáért, csomagolásáért, a design kialakításáért, a licencek koordinálásáért és fordításért felelős, de itt bonyolítják a termékek kiszállítását a világ minden tájára. A harmadik részleg a termék tervezésért (Product Planning) felelős -- feladatköre kiterjed többek között a termékportfolió tervezésére, a kutatás-fejlesztési tevékenység koordinálására és az erőforrások tervezésére.

A magyarországi kompetencia-központ legfontosabb fejlesztési eredményei között találjuk az iScala Web Reporter internetes jelentéskészítő-eszközt, az iScala 2.1 internet alapú kollaboratív ERP rendszer kifejlesztését, valamint a termékfejlesztésbe integrált internet alapú fordítási infrastruktúra létrehozását.

Az SBS magyarországi leányvállalata, a Scala ECE Hungary keretén belül is működik K+F részleg öt munkatárs közreműködésével. A divízió az SBS K+F eszközparkja segítségével, de teljes önállósággal végez a magyar piacra tervezett egyedi fejlesztéseket. A magyar fejlesztőosztály eddig számos eredményt ért el, ilyen pl. a banki interface, az adattárház fejlesztés, a SmartTag, az egyedi vevői igények kielégítése, valamint a Scala Épszer alkalmazás, amely az építőipar speciális igényeire kifejlesztett vertikális iparági megoldás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.