:

Szerző: roberto

2002. június 18. 15:59

DoS támadást lehetővé tevő hibát találtak az Apache webszerver 1.3-as és 2.0-ás verzióiban

[Apache.org] Hétfőn a szoftverbiztonsággal foglalkozó Internet Security Systems ( ISS ) közzétette egy eddig még nem ismert biztonsági hiba leírását, amely a website-ok 63 százalékát kiszolgáló Apache webszerver különböző verzióit érinti. Az ISS oldalán a hiba kijavításához szükséges információk is megtalálhatóak.

Apache[Apache.org] Hétfőn a szoftverbiztonsággal foglalkozó Internet Security Systems (ISS) közzétette egy eddig még nem ismert biztonsági hiba leírását, amely a website-ok 63 százalékát kiszolgáló Apache webszerver különböző verzióit érinti. Az ISS oldalán a hiba kijavításához szükséges információk is megtalálhatóak. Mára azonban kiderült, hogy az ISS által közzétett javítás annyira nem is jó, a cég pedig egyáltalán nem egyeztetett az Apache fejlesztőivel. Az Apache.org hibabejelentése szerint az ISS által javasolt patch nem javítja ki a hibát. A fejlesztők már az ISS figyelmeztetése előtt is tudtak a dolgoról, de még nem készültek el a megfelelő javításokkal.

A probléma egyébként a webszerver érvénytelen kéréseket kezelő kódjában van, egy megfelelően formázott érvénytelen kéréssel a kérést kezelő processz teljesen leállítható. Ennek hatására a httpd szülő természetesen új processzt fog indítani, ez azonban viszonylag erőforrásigényes folyamat, és nagyobb mennyiségben akár szolgáltatásmegtagadási hibákhoz is vezethet. Az Apache Software Foundation dolgozik a megoldáson, és minden bizonnyal hamarosan feltűnnek a frissítések az apache.org-on.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.