:

Szerző: roberto

2002. május 16. 20:13

A fordítók ásza: GNU Compiler Collection 3.1

[LinuxToday] Mark Mitchell, a GNU Compiler Collection (GCC) kiadásfelelőse ma bejelentette, hogy elérhető a GCC legújabb 3.1-es verziója. Mitchell hangsúlyozta, hogy a kiadás készítése során nem az új lehetőségek beépítésére, hanem inkább a minőségre figyeltek, és rengeteg hibát sikerült kijavítaniuk.

GNU Compiler Collection[LinuxToday] Mark Mitchell, a GNU Compiler Collection (GCC) kiadásfelelőse ma bejelentette, hogy elérhető a GCC legújabb 3.1-es verziója. Mitchell hangsúlyozta, hogy a kiadás készítése során nem az új lehetőségek beépítésére, hanem inkább a minőségre figyeltek, és rengeteg hibát sikerült kijavítaniuk.

A GCC 3.1 fontosabb újdonságai közé tartozik a C, C++ és Java kódok még szigorúbb, szabványokat követő kezelése, fejlődött a beágyazott rendszerekben használt chipek támogatása, a csomag ezentúl Ada nyelven írt kód fordítására is képes, és az AMD-hívek nagy örömére támogatja az x86-64 architektúrát. A változások részletesebb listája a gcc.gnu.org-on olvasható.

A bejelentésben Mitchell megköszönte, hogy a kiadások koordinálásával kapcsolatos munkáját eddig, és ezután is támogatja a HP, majd köszönetet mondott kiemelkedő munkájukért a következő fejlesztőknek: Neil Booth (kódtisztítás), Robert Dewar (Ada frontend), Richard Henderson (hibajavítások), Jakub Jelinek (hibajavítások), Geoff Keating (tesztelés), David Miller (SPARC és Solaris javítások), Gerald Pfeifer (weboldal és dokumentáció).

A forráskód a www.gnu.org-on feltüntetett tükörszerverek valamelyikéről, például a gd.tuwien.ac.at-ről tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.