Szerző: roberto

2002. május 10. 00:26

Szerény igényű keresztplatformos szövegszerkesztő: AbiWord 1.0

[ LinuxPR] Az AbiWord fejlesztői bejelentették a szövegszerkesztő első verzióját. Néhány hete ugyan felröppent már egyszer az AbiWord 1.0 megjelenésének híre, de akkor még nem volt teljesen kész a szoftver, és nem voltak letölthető bináris csomagok sem minden támogatott platformra. A múlt héten aztán majdnem tényleg megjelent a program hivatalosan is, de az utolsó pillanatban találtak egy komolyabb hibát a visszavonás művelet implementációjában, és akkor már tudni lehetett, hogy az első stabil verzió nem az 1.0.0, hanem az 1.0.1 lesz.

[GNOMELinuxPR] Az AbiWord fejlesztői bejelentették a szövegszerkesztő első verzióját. Néhány hete ugyan felröppent már egyszer az AbiWord 1.0 megjelenésének híre, de akkor még nem volt teljesen kész a szoftver, és nem voltak letölthető bináris csomagok sem minden támogatott platformra. A múlt héten aztán majdnem tényleg megjelent a program hivatalosan is, de az utolsó pillanatban találtak egy komolyabb hibát a visszavonás művelet implementációjában, és akkor már tudni lehetett, hogy az első stabil verzió nem az 1.0.0, hanem az 1.0.1 lesz.

Tegnap végül -- sokéves fejlesztői munka, és a megjelenés körüli huzavona után -- fölkerült a hálóra a GNOME Office programcsomag részeként is számontartott AbiWord 1.0, amely a GNOME Office más tagjaival ellentétben fut Windowson, Linuxon, valamint FreeBSD, MacOS X és QNX rendszereken is. A program telepítéséhez szükséges információk, a forráskód és a különféle operációs rendszerekhez előre fordított bináris csomagok a www.abisource.com-ról tölthetőek le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról